Wil Giesbertz en Stephan van der Noordt Golftoppers 2017

0
1236
De-trotse-Politiegolfers-en-Politiegolftalenten-van-2017
De trotse Politiegolfers en Politiegolftalenten van 2017

Heelsum – Na het NK Stableford op 21 september werd bekend wie de titel Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar voor zich gingen opeisen. Politiegolfer van het jaar is degene die in de lagere handicapcategorie (tot en met 21.9) de beste is. De beste speler in de hogere handicapcategorie (vanaf 22.0) mag zich Politiegolftalent van het jaar noemen. Daarbij wordt aangetekend dat een speler ingedeeld blijft in de categorie waar hij/zij het seizoen in is  gestart ook al zakt hij gedurende de wedstrijdreeks onder handicap 22. Van de zeven wedstrijden op de tour tellen voor beide klassementen de beste vier wedstrijden. 

Politiegolftalent van het jaar
In dit klassement liet Stephan van der Noordt (Den Haag) al in de eerste helft van het seizoen zien dat het hem menens was. Met scores van 43 punten in Brabant, 30 punten in Den Haag en 35 punten in Noord-Nederland nam hij de leiding in het klassement. Daar kwamen nog eens 32 punten in Rotterdam en 38 punten in Heelsum bij en daarmee bereikte hij de prachtige score van 148 punten met zijn vier beste scores.  Daarbij wordt opgemerkt dat Stephan gedurende het seizoen van handicap 35 naar 21.3 is gezakt en dat maakt eveneens dat hij het terechte Politiegolftalent van het jaar 2017 is!

Christan Olav (Amsterdam) ging gedurende het seizoen een tijdje aan de leiding maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Net als Stephan speelde ook Christan dit seizoen voor het eerst mee op de politiegolftour en dan is een tweede plaats zeker niet onverdienstelijk. Olav gaat ongetwijfeld in de herkansing in 2018.

Een eervolle derde plaats in het klassement was er voor Harold Visser (LE) die wederom een prima seizoen heeft gehad.

Politiegolfer van het jaar
In dit klassement waren er  gedurende het seizoen meerdere koplopers die elkaar zo’n beetje na elke wedstrijd afwisselden. Uiteindelijk was het Wil Giesbertz die de titel voor zich opeiste. Hij speelde vrijwel het hele seizoen heel steady met vaak hoge scores in barre omstandigheden: 38 punten op het KMAR Open (zijn eigen wedstrijd met veel wind), 39 punten in de storm in Den Haag en 36 punten in de regen in Rotterdam. Zijn vierde beste score was in Brabant waar hij 32 punten bij elkaar speelde en met 145 punten zich de terechte Politiegolfer mag noemen.

Claudia Rietveld (RDAM), vorig jaar nog Politiegolfer van het jaar, kwam dit jaar dicht bij titelprolongatie maar nam dit jaar tevreden genoegen met de runner-up positie. Een prima resultaat aangezien zij dit jaar naar handicap 9.8 is gezakt.

Tot haar eigen verrassing werd golfgedelegeerde Petra van den Aardweg derde in dit klassement.

Alle 1e en 2e prijswinnaars kregen een mooi tinnen bord en een paar greenfeevouchers. De nummers drie kregen één greenfeevoucher.

De totaaluitslag is te vinden via onderstaande link:
PGVHJ-klassement eindstand 2017

Oplopende deelname
Er waren dit jaar maar liefst 156 unieke deelnemers aan de wedstrijden van de Politiegolftour, bijna 40 meer dan in 2016. Ook worden er steeds meer nieuwe spelers verwelkomd hetgeen aantoont  dat golf als breedtesport steeds meer in trek raakt. We kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: het maakt niet uit of je beginnend golfer bent of meer ervaren, of je voor je plezier speelt of fanatiek genoeg bent om voor de prijzen te gaan: iedereen is welkom bij de wedstrijden!

Volgend jaar zal er uiteraard wederom om de titels worden gestreden. Voel je van harte uitgenodigd om eens een keer (of wat) mee te doen!