ZAC dames te sterk voor NPBT dames

0
1795
npsb basketbal

Tekst: Ernie Haverhals.

Op 26 augustus speelden de dames van het Nederlands Politie Basketbal Team een wedstrijd in Zwolle. Tegenstander was het eerste team van Landstede, uitkomend in de Rayon Hoofdklasse.

De start van onze dames was zeer zenuwachtig. Gevolg hiervan was dat het ook rommelig en gehaast werd. De dames van ZAC zagen dat het NPBT zo speelde en begonnen onze guards nog meer onder druk zetten. Door deze extra druk gooide we maar liefst 13 keer de bal weg (balverlies). ZAC profiteerde hier optimaal van hetgeen leidde tot een 21-2 eindstand van dit eerste kwart. In het tweede kwart stond er opeens een heel ander NPBT. Nu werd er wel fel verdedigd en hielden de speelsters zich wel aan de opdrachten van de coach. Hierdoor werd ook de basket frequent gevonden. Door dit geconcentreerde spel had het NPBT ook een stuk minder keer balverlies. Ook ZAC was onder de indruk van deze ommekeer en wist een lange periode bijna niet te scoren. Dit kwart werd een 21-12 overwinning voor onze dames. Ruststand werd hierdoor: 33-23.
In het derde kwart pakte ZAC weer hun sterke spel op. Gevolg was meteen dat wederom de slordigheid in het spel van het NPBT sloop. Hierdoor konden we wederom slechts enkele keren scoren. Ook op de vrije worp lijn, wilde het deze avond niet lukken (2 uit 16 pogingen). In het vierde kwart herpakten we ons enigszins weer waardoor de basket wat vaker werd gevonden. Via 47-35 (derde kwart) werd het een 68-33 overwinning voor ZAC.

Topscoorders: Samantha en Dian 9 pnt; Faiza 8 pnt.

Het NPBT bestond uit: Brigitte van Ham, Lotte v.d. Hulst, Samantha v. Stigt Thans (allen Rotterdam); Faiza Fasi, Femke Ormel, Dian Sijtsma (Midden Nederland); Marleen v. Maanen (Koninklijke Marechaussee) Jessica Raaijmakers (Oost-Brabant) e Els Nouwens (Den Haag): Coach Peter v.d. Perk (Rotterdam), gedelegeerde/scouten Ernie Haverhals (Oost-Brabant)