Zeer natte golfdag bij EDH Open

0
1548
Klaar-voor-de-strijd,-ook-in-corona-tijd
Klaar voor de strijd, ook in corona tijd.

Capelle aan den IJssel – Dit jaar koos het bestuur van de Haagse Politie Sport Vereniging er voor het EDH open te organiseren op vrijdag 3 juni 2020 met veel kans op zon. De gekozen baan, Golf & Country Club Capelle aan den IJssel (opgericht in 1977), ligt aan de rand van Rotterdam aan de eeuwenoude ’s-Gravenweg en net buiten de grenzen van de Eenheid Den Haag. Zoals iedereen wel is opgevallen zijn we in een tijdperk van het nieuwe golfen, werken, socializen enzovoort terecht gekomen. In dit tijdperk lijkt niets normaal te gaan. De organisatie van het EDH Open werd dan ook verplaatst naar 25 september 2020. En dat werd helaas een zeer natte dag. 

Uitproberen
Na een lange lock-down kon er vanaf juli 2020 weer worden gegolfd. Een aantal wedstrijden werden als een soort pilot gespeeld om te kijken hoe inschrijven, golfen, drankje en hapje eten het veiligst kon worden gerealiseerd. Het versturen van de informatie over het EDH Open, de inschrijving en het indelen van de flights is een lastige opgave geweest. Eerst zou er een shotgun wedstrijd zijn (waarbij iedereen tegelijk start op alle holes). Dat werd omgezet naar een start vanaf twee teeboxen met de niet -eters vooraan op de startlijst en daarna weer een nieuwe lijst met een indeling met ongeveer gelijke handicapslagen per flight. Dit om (op papier) een zo vlot mogelijke doorstroom in de baan te realiseren. Ook dat liep tot de laatste dag niet gewoon. Maar liefst zeven afmeldingen op het laatste moment vanwege allerlei legitieme oorzaken en een paar nieuwe aanmeldingen met totaal verschillende handicaps zorgden ervoor dat op de laatste dag weer een nieuwe lijst moest worden opgemaakt. Ondanks dat dit veel tijd kostte, lag er een goede indeling en was iedereen op tijd aanwezig.

“Lekker” de baan in
Dat alles maakt de dag er niet slechter op. We konden immers golfen. Ondanks de mindere weersvooruitzichten werd de wedstrijd goed bezocht met maar liefst 60 enthousiaste deelnemers.

Willem-Lelijveld-doet-voor-hoe-het-moet
Willem Lelijveld doet voor hoe het moet.

Om 12.00 uur startten de eerste flights vanaf hole 1 en vanaf hole 10. Er was regen voorspeld, echter bij aanvang stond er een lekker zonnetje te schijnen. Enkele holes later werden de deelnemers dan toch weer verrast door windstoten en harde regen. Dit maakte het spel er niet beter op. Een zachte en toch goed verzorgde baan waar de één beter mee uit de voeten kon dan de ander. De flights die later op de dag startten, ondervonden wellicht iets meer nadeel van het slechte weer.  Op enkele greens lagen toch wat plassen met water.

De resultaten
Aan het einde van de wedstrijd gaven de scores aan dat het zeer lastig was onder deze omstandigheden. Van de 60 spelers scoorden er slechts drie boven de 30 punten. Wat opviel,  was dat de single-handicappers Arnold van der Waarden met handicap 8.5 en Gerard de Leeuw met handicap 6.8 de nummers één en twee werden met respectievelijk 34 en 32 punten. Dat is gewoon supergoed.  Ook in de andere categorieën wisten de winnaars zich te onderscheiden van de rest van het veld. De prijzen in de vorm van waardebonnen worden jullie toegezonden (of dat is inmiddels al gebeurd).

Geen prijsuitreiking vanwege corona
Ook dit is niet gewoon. Geen prijsuitreiking aan het einde van de wedstrijd, geen birdieprijzen in de vorm van een tinnen vogeltje, geen neary, geen leary, alles om besmetting te voorkomen.

In plaats daarvan krijgen prijswinnaars hun prijs thuis gestuurd.  Voor de gemaakte birdies wordt een klassement bijgehouden door de NPSB en de neary en leary komen volgend jaar vast weer aan bod.

Ron-van-Herk-met-zijn-verlate-prijs-als-beste-KMAR-golfer-op-het-KMAR-Open-2020
Ron van Herk met zijn verlate prijs als beste KMAR golfer op het KMAR Open 2020.

De prijswinnaars waren:

Lage hcp (0 – 16.0)

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Arnold van der Waarden Oost-Brabant 8,5 34
2. Gerard de Leeuw Landelijke Eenheid 6,8 32
3. Paul Simpelaar Noord-Holland 14,4 30


Mid hcp (16.1- 23.0)

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Enno Wuijts Rotterdam 18,3 31
2. Max Zonneveld Noord-Holland 22,3 30
3. Albert de Bree KMAR 17,0 28


Hoge hcp (23.1 – 36.0)

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Willem Lelijveld KMAR 24,1 29
2. Ben van Kwawegen KMAR 28,0 28
3. Fred Stegman Zeeland-West Brabant 26,1 27


Download totale uitslag, klik HIER.

Tot slot
Dan als laatste een dankwoord aan het barpersoneel onder leiding van Kenneth die met een uitstekende bediening en lekkernijen ons het gevoel gaven echt gast te zijn. De 1,5 meter werd goed gehandhaafd en toch was het mogelijk om verhalen met elkaar uit te wisselen.

De greenkeepers die ervoor hebben gezorgd dat het mogelijk was om de baan met deze weersomstandigheden speelbaar te houden. De gastdame Moniek Rolaf die de wensen van NPSB en HPSV heeft weten te realiseren in een veilige en mooie wedstrijd!! Bedankt golfbaan Capelle, het was ondanks het slechte weer een geslaagde dag!!

 

Namens het bestuur van HPSV,
Michel ten Broeke, wedstrijdsecretaris.