Zeilseizoen 2019 succesvol van start!

0
648
NK Loosdrecht 031018 (3)

Het zeilseizoen 2019 is op woensdag 17 april van start gegaan met de traditionele Regatta. Voor de 62e(!!) keer werd dit evenement binnen de Nederlandse politie georganiseerd en dat zegt natuurlijk wel wat. Alhoewel de belangstelling voor dit evenement de laatste jaren wat terugloopt en er steeds meer grijze haren te vinden zijn, mocht de organisatie toch weer 25 teams verwelkomen die de strijd met elkaar wilden aangaan. De teams waren verdeeld over de A- en de B-klasse.

Een drukte van belang dus op 17 april bij de jachthaven Ottenhome in Kortenhoef. Het weer was prima, alleen in de ochtenduren misten we helaas wat wind. Beide klassen startten gezamenlijk zo rond kwart over tien en het seizoen was daarmee begonnen. De eenheid Amsterdam was bijzonder goed vertegenwoordigd: met 13 teams zat het er dik in dat er ergens wel een podiumplek in zat voor de Amsterdamse collega’s. De ochtendwedstrijd in de A-klasse werd inderdaad een prooi voor het team De Windpakkers van Amsterdam, gevolgd door Stella en Gerda beiden van de LE. De wedstrijdleiding had de baan inmiddels ingekort vanwege de geringe wind en dat was maar goed ook, want met name de B-klassers hadden het moeilijk: zij moesten alle zeilen bijzetten om op tijd aan de lunch te verschijnen. 1e in de B-klasse werd overigens NVWA-1.

In de middag bleek de wind gelukkig wat aangetrokken. Er stond nu een windkracht 3. Voor alle zeilers prima omstandigheden en een mooie opwarmer voor de NK wedstrijden die nog komen gaan. Er was een lange baan uitgezet door de wedstrijdleiding, die met dank aan de wind in tamelijk korte tijd werd afgewerkt. Team Abfab van Amsterdam leek lange tijd met de eer te gaan strijken in de A-klasse, maar uiteindelijk wist team Stella van de LE hen toch nog de loef af te steken en als eerste te eindigen. Ook het team “We doen maar wat” van de LE wist de neus nog net even eerder over de finishlijn te steken, zodat Abfab met de dames 3e werd. In de B-klasse drukte het team van de “Notedop Uno” de neus als 1e over de finishlijn, gevolgd door “t Lukt wel” van Amsterdam, maar aangezien deze beide teams niet de reglementaire 3 personen aan boord hadden (het minimumvereiste deelnemers om in de eindrangschikking mee te doen), werd NVWA-1 toch weer de winnaar van de middag. Meerdere teams misten een 3e persoon aan boord, zodat de einduitslag, na herberekening, er als volgt uit zag:

A klasse B klasse
1. Team Stella (LE) 1. Team NVWA-1
2. Team We doen maar Wat (LE) 2. Team Boeiend Blauw (Amsterdam)
3. Team Gerda (LE) 3. Team FF een frisse neus halen (Amsterdam)

De prijzen werden hierna onder het genot van een drankje op het terras bij Ottenhome verdeeld. Er werd vervolgens druk gespeculeerd over de kanshebbers bij de volgende wedstrijd. Dan gaat het spel namelijk pas echt beginnen! De 1e NK wedstrijd voor de Lange Baan in Loosdrecht, bij de jachthaven De Uitkijk.

Schrijf maar op: woensdag 15 mei. Inschrijven kan nog!!!

Download uitslagen, klik HIER