Zillver voor politie bij hockeytoernooi Ministerie Veiligheid & Justitie

0
1970

Bij de Sportdag van Justitie op 27 mei was er ook weer plaats voor de hockeyers onder ons. Vanuit verschillende eenheden kwamen in Utrecht op het sportcomplex Olympos de mannen en vrouwen van het Politie Hockey Touring Team met stick aan. Na een goede kop koffie mochten we voor de eerste pot aantreden.

Na drie jaar op rij kampioen te zijn geworden, gingen we ook nu weer goed van start met een winnende wedstijd. Het was warm, dus het vroeg nogal wat van alle spelers. Gelukkig hadden we een krat met bidons, gevuld met …water! Dus er werd voldoende gedronken en tussen de wedstrijden door gerust. Er stonden nog 5 wedstrijden van 25 minuten op de planning.


De tweede wedstrijd was een echte revanchematch. Defensie trad aan met veel jonge en technische mannen in het team. Met slechts drie vrouwen in het veld startten zij vol verve aan de match. Dat trok een zware wissel op het politie hockeyteam en we kwamen met 2-0 achter. Maar al snel trokken we de score recht naar een gelijkspel door twee benutte shoot-outs. Een shoot-out is een 1 op 1 situatie van een speler tegen de keeper. De speler vertrekt vanaf de 23-meterlijn met de bal en moet binnen 8 seconden proberen een doelpunt te maken door de keeper uit te spelen. Of het aan de mentale krachttraining en de input van de sportpsychologe lag, wie zal het zeggen. Maar we kwamen langszij.

Helaas verloren we toch de eerste plaats aan het gretige defensieteam, dat door ons in de middag werd toegejuicht. Wij waren trots en voldaan met een zilveren plakkaat om ons nek en hebben in de zon buiten genoten van het Italiaanse buffet. Toch weer een zonnig en geslaagd sportief toernooi, dit jaar zonder blessures en weer met een fijn sportief gemixt mannen en vrouwenteam met politiecollega’s vanuit heel Nederland. 

(tekst Jiske van Pelt)