Zon en enthousiasme bij Wissenttrail

0
1280

In de bossen rondom Apeldoorn en op de heide bij Kootwijk vond op zondag 3 september 2017 de derde editie van de Wisenttrail plaats. Deze trail stond voor het eerst op de NPSB kalender. De keuze voor de Wisenttrail bleek een goede: de circa 40 deelnemers waren laaiend enthousiast over het parcours en wat vooral aansprak was de laagdrempeligheid van het evenement. Beginnende trailers konden kiezen voor een 10 kilometer lange trail terwijl de echte die-hards voor de 54 kilometer gingen. Daar tussen zat nog een 18 en een 34 kilometer. Voor elk wat wils dus!

Witte politie hardloopshirts
Dat je niet altijd alles in de hand hebt bleek uit het feit dat op de ochtend van de trail het bekende witte politie hardloopshirt ontbrak. Gedelegeerde Jacqueline had de voorraad in huis staan, maar als gevolg van een flinke vertraging van haar vlucht kwam ze in plaats van zaterdag om 18:00 uur, zondag om 16:00 uur thuis van vakantie. Tot haar grote spijt te laat om de trail bij te wonen en de shirts af te leveren. Gedelegeerde Janneke stond er hierdoor alleen voor, zonder shirts en zonder NPSB vlag. Gelukkig kreeg ze meteen hulp aangeboden van deelneemster Jaishree Heuts, die eerder kwam en langer bleef zodat ze Janneke kon bijstaan. En tussen de bedrijven door liep Jaishree zelf ook nog de 10 kilometer trail.

Appeltaart en smoothie
Na de finish waren alle deelnemers het erover eens: de Wisenttrail mag in 2018 op de kalender terugkomen! De afwisselende, uitdagende en zeer mooie route, de keuze in te lopen afstand, de gemoedelijke sfeer, de enthousiaste organisatie, de relatief centrale ligging in Nederland, maar vooral de appeltaart en gezonde smoothie bij de finish sprak de deelnemers enorm aan. Natuurlijk zat het weer ook mee, maar in eerste aanleg gaat het om het evenement en die stond als een huis!

Politie succes
Hoewel de Wisenttrail vooral bedoeld is als recreatieve trail waren er op alle afstanden prijzen te verdienen voor de eerste drie aankomende mannen en vrouwen. NPSB deelneemster Marieke van Lierop (Amsterdam) liep een zeer sterke race en genoot van elke meter. Dat ze na afloop op het hoogste schavot mocht plaatsnemen was de kers op de taart van haar race over 18 kilometer. Daarnaast wist Marjan de Ruiter-Abma (Noord Nederland) een zeer verdienstelijke 4e plaats te bereiken op de 34 kilometer.

Jaarplannen 2018
Gezien het succes van het evenement, de enthousiaste verhalen van de deelnemers en het zeer goede contact met de organisatie hebben Janneke en Jacqueline besloten in 2018 de Wisenttrail weer in de jaarplannen op te nemen. Mocht je na het lezen van dit verhaal en het zien van de foto’s en het filmpje denken ‘dat wil ik ook’, geen nood, volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen! En mocht je dit jaar individueel nog even aan de route willen proeven: op 31 december wordt de Winter Wisenttrail over 8,5, 16 en 23 kilometer georganiseerd om het jaar goed en sportief af te sluiten.

Film met dank aan Rutger Bruinink.

Op www.spiekerfotografie.nl zijn heel veel foto’s van de Wisenttrail te vinden.