Zon, feest en topsport bij 15e Marikenloop

0
2377
Marikenloop 2017

Neem een groep enthousiaste, sportieve politievrouwen en bied ze 5 – 7,5 of 10 kilometer asfalt en bospad aan om al hardlopend af te leggen. Bouw er een feestje omheen en succes is gegarandeerd! Zo stonden op zondag 21 mei zo’n 60 politievrouwen aan de start van de Marikenloop in een zonovergoten Nijmegen.

Nieuwe opzet
Voor de 15e editie van deze ‘ladies only’ hardloopwedstrijd had de organisatie flink uitgepakt. Niet alleen start- en finishlocatie waren gewijzigd, om de hardloopwedstrijd heen was deze editie een compleet festival gebouwd. De nieuwe opzet bleek een schot in de roos; duizenden deelneemsters en toeschouwers genoten van de diverse sportieve workshops, foodtrucks, shops en muziek van de Crazy Pianos. Voor de NPSB deelneemsters was een nieuwe opvanglocatie geregeld bij voetbal vereniging Kolping Dynamo. Het clubgebouw stond letterlijk aan de start van de wedstrijd. Het bleek niet alleen heel praktisch, het was vooral ook erg sfeervol!

“dit is het leukste hardloopevenement van het jaar

Bedrijvenloop
Het aantal inschrijvingen bij de politie was ten opzichte van voorgaande jaren iets afgenomen. Een beeld dat zich ook bij de organisatie van de Marikenloop laat zien. Gelukkig had de kwantiteit weinig effect op de kwaliteit van de NPSB bedrijventeams. Hoewel beide Politie Topteams op het laatste moment te kampen hadden met afzeggingen en lichte blessures, wisten de twee teams evenals vorig jaar het podium te bereiken. Alleen was het resultaat dit jaar nóg beter! Waar vorig jaar een 1e en 3e plaats behaald werd, bleken onze dames dit jaar goed te zijn voor een 1e en 2e plaats. Een zeer knappe prestatie want maar liefst 100 bedrijventeams deden mee. De dames van concurrent Seven Hills Running Team waren er dit jaar op gebrand de politievrouwen te verslaan, zij moesten echter genoegen nemen met de derde plaats.

“ het lijkt wel of ik bij de start op een knopje ‘aan’ druk en mijn benen beginnen te draaien, bij de finish druk ik dan weer op het knopje ‘uit’. Het gaat haast als vanzelf hier in Nijmegen!

Individuele klasseringen
Naast dat de Politie Topteams in de prijzen waren gevallen, waren er ook individuele successen te bespeuren. Op de 5km was er prijs voor Janneke Arts (Rotterdam), zij werd 2e in de categorie 35+. Daarnaast was er topnotering voor Ilona Lievaart (Den Haag) bij de vrouwen senioren (13e). Lotte Klein Winkel (Oost NL) en Dilek Bezemer (Rotterdam) wisten op de 7,5km in hun respectievelijke categorieën (senior en 40+) beide een mooie 4e plaats te behalen. Jacqueline Rustidge (OostNL/NPSB) kwam als 2e overall over de meet en won de 10km in de categorie 45+. In deze categorie behaalde Sandra Mast (Amsterdam) een verdienstelijke 3e plaats. Evelien Luijten (Limburg) pakte zilver op de 10km in de categorie 35+. Eline Vollenbroek (Oost NL) liep op de 10km in de categorie vrouwen senioren naar een mooie 3e plaats. De overige politiedeelneemsters behaalden allen naar volle tevredenheid de finish en genoten zichtbaar van de vernieuwde Marikenloop.

De atletiekgedelegeerden bedanken alle deelneemsters voor hun geweldige inzet en enthousiasme tijdens de Marikenloop. Het zijn de loopsters die uiteindelijk de dag tot een succes maken. Daarnaast een enorme dankjewel aan de familie Arts en NPSB bestuurslid Ben Zegwaard voor de support, assistentie en fotografie. Een speciaal bedankje gaat uit naar de vrijwilligers van vv Kolping Dynamo. Zij stelden hun accommodatie beschikbaar voor de NPSB deelneemsters en boden een zeer warm onthaal. De gastvrijheid werd enorm gewaardeerd! Tot slot ook een bedankje voor de stichting 7HL, de organisator van de Marikenloop. Wat hebben wij met z’n allen genoten van een topevenement!

Uitslagen: http://evenementen.uitslagen.nl/2017/marikenloop/