Zon, wind en wereldrecord tijdens 35e Zevenheuvelenloop

0
715
1 7HL 2018

Op zondag 18 november trok heel hardlopend Nederland naar Nijmegen om deel te nemen aan de 35e editie van de Zevenheuvelenloop. Onder prima omstandigheden gingen ruim 20.000 hardlopers – waaronder 175 collega’s van de nationale politie en Koninklijke Marechaussee – van start. Terwijl Joshua Cheptegei met 41:05 minuten een nieuw mondiale best tijd neerzette, liep het politietopteam naar de tweede plaats in de bedrijvenrun.

Schilderij

Met recht wordt het parcours van de Zevenheuvelenloop als een van de mooiste routes van Nederland genoemd. Met de herfst op haar hoogtepunt, een strakblauwe lucht en een zonnetje dat door het goudgele bladerdek heen prikte was het alsof de deelnemers door een schilderij renden. De glooiingen van de Zevenheuvelenweg maakten het plaatje compleet. On-Nederlands en oogverblindend mooi. Dat er een straffe oostenwind waaide deerde niemand. De bomen braken de kracht van de wind waardoor de hinder minimaal was.
Nét niet, maar wél trots
Klokslag 13:00 uur klonk het startschot van de eerste wave van de wedstrijd. Duizenden hardlopers gingen onder enthousiaste aanmoedigingen van het talrijke publiek van start voor de tocht over 15 heuvelachtige kilometers. Het eerste deel van de route was overwegend klimmen, op de Zevenheuvelenweg was het klimmen en dalen en tijdens de laatste 3 kilometer daalde iedereen af richting finish. Namens de politie stonden 18 bedrijventeams aan de start. Het topteam was op sterkte, maar het bleek evenals vorig jaar nét niet goed genoeg om de winst in de bedrijvenrun te pakken. Desondanks heerste er trots. Trots omdat ze wel even 415 teams achter zich gelaten hadden.

Soep en massage

De NPSB had ook dit jaar dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de politielopers op te vangen op het hoofdbureau aan de Stieltjesstraat. Terwijl politiechef en deelnemer Oscar Dros vooraf alle politiedeelnemers welkom heette , zorgde Monique van Sodexo achteraf weer voor een heerlijke pan soep. Het smaakte zo lekker dat ze op een zeker moment moest ingrijpen bij de lopers die voor de derde of zelfs vierde keer in de rij waren aangesloten. Bij de fysiotherapeuten in opleiding van FSV Praktisch ontstond een wachtrij voor de massage. Maar een kniezoor die daar mee zat. De tijd werd gedood met het uitwisselen van ervaringen.

Glimlach

Rond de klok van 17:30 uur was de kantine leeg en opgeruimd, waren de kleedkamers en toiletten gepoetst. Met een big smile op het gelaat blikten de vrijwilligers tevreden terug op de dag. Ook de 35e editie van de Zevenheuvelenloop gaat als een succes de boeken in!

Dankwoord

De NPSB atletiek gedelegeerden Janneke en Jacqueline bedanken:
-> de politieleiding in Nijmegen voor het beschikbaar stellen van de ruimte voor opvang van de politie- en KMar deelnemers;
-> de vaste Zevenheuvelenloop vrijwilligers Carola, Joop, Jack, Maximiliam en Monique;
-> de studenten van FSV Praktisch die op voortreffelijke wijze de sportmassage hebben verzorgd;
en last maar zeker niet least een groot compliment aan de hoofdrolspelers van de dag; de deelnemers! Met de aanwezigheid van zoveel politie- en KMar collega’s, heeft de politie wederom een mooi en sportief visitekaartje afgegeven!

Jacqueline en Janneke
Gedelegeerden NPSB atletiek

Uitslagen: https://evenementen.uitslagen.nl/2018/zevenheuvelenloop/
Fotograaf: Marleen Stoel