Zonovergoten en donderend verloop Noordelijk Politie Golftoernooi.

0
1592
Paraplu op meer tegen de zon dan de regen
Paraplu op meer tegen de zon dan de regen
Aalden, 12 juli 2019.

Om 8 uur begon de telefoon al te rinkelen en de vraag was telkens hetzelfde: “het weer ziet er niet best uit vandaag, gaat de wedstrijd wel door”?  Mijn antwoord: “Volgens mij valt het wel mee en ik laat het gewoon doorgaan”. Dat was wel een moeilijke beslissing omdat de mensen van heinde en verre komen en dan wil je als organisator niet dat ze onverrichterzake weer helemaal terug moeten gaan. Vanaf dat moment zat mijn hoofd bij de buienradar. De rode buienradarvlekken kwamen steeds dichterbij maar ze weken als de rode zee wanneer ze in de buurt van de Gelpenberg kwamen.

Van zonovergoten tot dreiging
Tot 13.00 uur was het prima toeven in het zonnetje op het terras van het vernieuwde clubhuis. De aanmeldingen gingen volgens plan en om 13.00 uur was iedereen van de uiteindelijk 71 deelnemers op tijd op de juiste hole om via een shotgun start (allemaal tegelijk) te gaan beginnen aan de 2019 editie van het NPGT. Er vielen bij de start wel wat druppels maar de temperatuur was prima en de paraplu zorgde voor droge golfclubs.

Hoe-wij-de-dans-zijn-ontsprongen
Hoe wij de dans zijn ontsprongen.

Tijdens de wedstrijd bleef het weer dreigen. Er was een bijna continu gedonder in de lucht en de hemel was soms helemaal zwart. Maar ook tijdens de wedstrijd bleven de rode buienradarvlakken zich om de Gelpenberg bewegen. Er kwam er niet 1 overheen.

Wel of niet van de baan?
Om 17.15 uur heb ik nog even met de hand op de waarschuwingsknop gestaan om een onweerspauze in te gelasten maar zelfs deze hoefde ik op het allerlaatste moment niet te gebruiken. Of het de goede invloed van de Hondsrug is geweest of gewoon het welbekende engeltje op de schouder, ik kan het u niet vertellen. Dat wij geluk hebben gehad met het weer dat staat buiten kijf ezien de overlast elders in het land, waaronder op slechts 10 kilometer van onze golfbaan……

Prijsuitreiking
Tussen 17.30 uur en 18.30 uur kwam iedereen binnen druppelen en kon ik gaan beginnen met het verwerken van de uitslag. Deze was als volgt (waarbij per abuis deze keer de computer de scores over de laatste 9 holes liet gelden in plaats van de lagere handicap):

Lage handicapcategorie       

Naam Eenheid Handicap Slagen
1. Hans Rodenhuis PDC 14.1 35
2. Manuel Mulder Den Haag 12.9 35
3. Petra van den Aardweg PDC 13.7 34

 

Midden handicapcategorie   

Naam Eenheid Handicap Slagen
1. Harold Visser Landelijke Eenheid 20.5 40
2. Ben van Hoek Korpsstaf 20.9 35
3. Paul Stork Noord-Holland 18.2 34

 

Hoge handicapcategorie       

Naam Eenheid Handicap Slagen
1. Gijs Eerdman Midden-Nederland 28.0 33
2. Fred Stegman Zeeland-West Brabant 26.8 33
3. Johan Montanus Landelijke Eenheid 31.3 31


Downloads:

PGVHJ 2019 – klassement per 15072019
PGvhJ 2019 – 4e tussenstand

Harold-Visser-(r)-dagwinnaar-met-40-punten
Harold Visser (r) dagwinnaar met 40 punten

Er werden in totaal 10 birdies geslagen die weer in het klassement zijn verwerkt.

De door personeelsvereniging Pronkjewail aangeboden Groninger koeken werden weer als troostprijs uitgereikt aan de mensen met de laagste scores zodat ook zij met een goed gevoel huiswaarts konden keren.

Samen-een-drankje-doen-na-afloop-van-de-ronde
Samen een drankje doen na afloop van de ronde.

Er werd wat gedronken op de overwinnaars en een grote selectie heeft ook nog van het diner gebruik gemaakt waarna iedereen weer huiswaarts dan wel hotelwaarts keerde.

Als organisator kijk ik tevreden terug op een goed verlopen NPGT 2019 met een recordaantal deelnemers van 71. Tot slot dank ik alle deelnemers voor hun aanwezigheid en hoop jullie volgend jaar weer te zien.

Ruud Wevers
Organisator NPGT