Zonovergoten golfen bij het Brabant Open

0
1175
De prijswinnaars van het Brabant Open

Tilburg – Op 15 mei jl. werd het Brabant Open gespeeld op de prachtige golfbaan Prise d’Eau in Tilburg. Deze wedstrijd werd dit jaar voor de tweede keer gezamenlijk georganiseerd door de eenheid Oost Brabant en de Koninklijke Marechaussee.

Stralende dag
Net zoals het voorgaande jaar hadden wij (lees: de organisatie) prachtig zonnig weer besteld, en dit hebben we ook gekregen! Rond 9.30 uur druppelden de eerste deelnemers binnen om zich aan de wedstrijdtafel te melden. De inschrijvingen voor deze wedstrijd liepen snel dit jaar, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een vol deelnemersveld van 78 personen. Na het ophalen van de scorekaart kon iedereen buiten op het terras lekker genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Daarna richting driving-range en de putting-green. Zeker de deelnemers van vorig jaar, bij wie de snelle en grote greens nog in het geheugen stonden, wilden de oefengreen nog eens extra benutten……

De baan in

Kevin Broersma vond zijn drive op hole 18 terug in een boom, hij verklaarde hem onspeelbaar

Vanaf 11.00 uur vertrokken de eerste flights middels een dubbele teestart op hole 1 en 10. Voor degenen die de baan kennen: er werd gespeeld op de lussen De Blaak en De Sijsten. Alle lof wederom voor de marshalls die de flights op de teebox verwelkomden, hierdoor kon iedereen goed geïnformeerd en op tijd vertrekken. De baan lag er prachtig bij en op sommige holes stonden flinke struiken rododendrons in bloei. De greens liepen als een lier en er vielen dan ook aardig wat birdies.

Brabantse nazit
Vanaf 15.30 uur kwamen de eerste flights weer terug in het clubhuis, waar ze op het terras nog lekker konden genieten van het mooie weer, een koud drankje en een bittergarnituurtje. Na de prijsuitreiking bleven zo’n 55 deelnemers eten, Brabantse gezelligheid alom dus!

Bedankt aan alle deelnemers voor een geslaagde dag en hopelijk tot ziens in 2019!

Wim Henderson ontvangt zijn prijs van organisator Karel Vingerhoets
Wim Henderson ontvangt zijn prijs van organisator Karel Vingerhoets

De prijswinnaars waren:
Neary: Monique Zwaan (NH)
Longest Dames: Nellie de Koning (RDAM)
Longest Heren: Sebastiaan van Toly (NH)

Categorie hcp 0 – 17.1

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Jan Melissen Oost Nederland 14.6 40
2. Claudia Vrijland Rotterdam 9.3 38
3. Manuel Mulder Den Haag 12.9 35

Categorie hcp 17.2 – 23.3

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Wim Henderson Zeeland West Brabant 20.7 38
2. Karel Siepel Amsterdam 17.8 37
3. Olav Christan Amsterdam 17.6 36

Categorie hcp 23.4 – 54.0

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Kevin Broersma Amsterdam 32 45
2. Ben van Kwawegen KMAR 36 38
3. Ellen Stork Gast 25.2 36