Zvv Volendam nipt langs Nederlands politie zaalteam (5-3)

0
1797

Woensdag 23 maart stond om 20:15 uur het oefenduel tussen eredivisionist zvv Volendam en het Nederlands politie zaalteam op het programma. De eredivisionist trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 5-3 na een 1-2 ruststand.

Volendam, onder leiding van coach Hjalmar Hoekema, had het vooral de 2e fase van de eerste helft en eerste fase van de tweede helft moeilijk met het politieteam. Khalid Elbaz, coach van het Nederlands politieteam, had zijn ploeg goed staan en bood met snelle uitvallen en compact verdedigen goed weerstand.

De ploeg van Elbaz kende i.v.m. de recente aanslagen in België een aantal afzeggers. Hierdoor kwam de ploeg maar met 2 wissels in actie wat hen aan het eind opbrak. Volendam dat met volle bank aantrad bleef over de hele wedstrijd druk en pressie zetten op de spelers van het politieteam. Hier telkens onder uit spelen en constant in beweging zijn kost kracht en hebben we helaas niet vol kunnen houden, zei Elbaz na afloop.

Volendam kwam na 10 minuten op voorsprong door een goal van Johan Muhren. Muhren kwam goed vanaf de linkerkant naar binnen gedribbeld en schoot strak in de hoek. Na deze 1-0 sommeerde Elbaz zijn spelers naar voren wat enkele uitgespeelde kansen opleverde.

De 1-1 kwam van de voet van good old Marco Miltenburg. Deze oud speler van zvv Jck Aiso uit Utrecht schoot de bal na een corner snoeihard langs de Volendamse keeper.

Snel na deze gelijkmaker zette Thom Leenen het politieteam op voorsprong. Na een knappe individuele actie en snelle combinatie kwam hij oog in oog met de keeper die hij fraai omspeelde en afrond.

Vlak voor rust kreeg Volendam nog een 2-tal fraaie mogelijkheden de stand gelijk te trekken, maar zij faalde in de afwerking.

De 2e helft bleef Volendam druk zetten en het lukte de spelers van het politie team steeds moeilijker om hieronder uit te geraken. Te weinig wissels en je zag vanaf de kant de krachten wegvloeien, zei Elbaz.

Aan begin van de tweede helft hadden we kansen op 1-3, maar die bleef uit. Daarna was het Volendam dat uitliep naar 4-2. Alex de Bruijne, de speler van Jos/Watergraafsmeer die een erg sterke wedstrijd speelde, schoot 3 minuten voor tijd de 4-3 binnen en er was weer hoop op een beter resultaat. Elbaz ging alles of niets spelen en Volendam werd over het hele veld vastgezet. Dit leidde enkele malen tot balverlies en kansen voor het politie zaalteam, maar helaas was men te slordig in de afronding. Vlak voor tijd speelde Volendam zich knap onder deze druk uit en combineerde naar de 5-3 wat de eindstand bleef.

De wedstijd stond onder leiding van scheidsrechters Juroen Koene en Sven Brandt. Beide floten een goede wedstrijd en hoefden bij deze uiterst sportieve pot nauwelijks in actie te komen.

Volendam bedankt voor de gastvrijheid en de wedstrijd. Veel succes in de competitie.