Zwemoversteek IJsselmeer

0
1065
Zwemoversteek IJsselmeer

Op woensdag 15 augustus 2018 zwom Babette Rens, gedelegeerde zwemmen van de NPSB, met twee andere fanatieke zwemmers het IJsselmeer over. Op deze manier zamelde zij geld in voor het Centrum Seksueel Geweld.

Babette is van jongs af aan regelmatig in het water te vinden en is gek op zwemmen. Als gedelegeerde zwemmen organiseert zij al enkele jaren verschillende wedstrijden en kampioenschappen voor de NPSB. Sinds een jaar is Babette werkzaam bij het Team Bestrijding Kinderporno & Kindersekstoerisme in Oost Nederland. Via haar werk is ze in contact gekomen met het Centrum Seksueel Geweld, een team van specialisten dat zorgt voor hulpverlening aan de slachtoffers van seksueel geweld. Om het CSG te kunnen helpen, is Babette de uitdaging aangegaan om in estafettevorm het IJsselmeer over te zwemmen.

Op 15 augustus dook Babette om 7:30 uur bij Stavoren het water in om, afgewisseld door teamleden John en Wendy, het IJsselmeer over te steken naar Medemblik. Een tocht van 22 kilometer! Na 7 uur en 50 minuten zwemmen, werd Medemblik gehaald. Trots kijkt Babette terug op deze dag. En niet voor niets, de teller voor het CSG staat op dit moment op €3815!

Doneren kan nog steeds, ga naar https://www.actievoorumcutrecht.nl/actie/zwemoversteek-centrumseksueelgeweld.