Zwolse Halve Marathon Festival 2019: sportfeest in overtreffende trap!

0
1286

Zaterdag 15 juni was het eindelijk zover. Na veelal maanden van voorbereiding mochten de 10.000 hardlopers, waaronder 80 gehuld in het bekende witte politieshirt, los tijdens het Halve Marathon Festival Zwolle. Van debutant tot doorgewinterde wedstrijdatleet, iedereen genoot van het gezelligste hardloopfeest van Nederland.  De tienduizenden supporters langs de lijn schreeuwden de deelnemers hartstochtelijk richting finish. De fanfares, shantykoren, bands en DJ’s op de route zorgden voor extra sfeer. Zwolle is en blijft een belevenis!  We vroegen een paar collega’s om een reactie. Hoe hebben zij Zwolle ervaren?

Zwolse Halve Marathon Festival 2019
Een deel van de Start2Run groep met trainer Tinus en Josee (Fit@NP).

Erna, HRM Zwolle, debutant (4EM)
Als beginnende hardloper was het voor mij de allereerste hardloopwedstrijd ooit. Met een stel collega’s hebben we sinds begin maart meegedaan aan de cursus Start2Run, die door Fit@NP werd aangeboden (kan ik aanraden!). En dan zaterdag: de 4EM van Zwolle. Ik had er enorm veel zin in en wat was het genieten. Af en toe ook wel een beetje afzien, maar dat hoort erbij :-).
Het publiek was geweldig, de muziek en verzorging helemaal top en ik heb een vreugdekreet de lucht in geslingerd toen ik de finish over ging. Wauw, het is me gelukt: 6,4 km gerend!! Dat moest uiteraard samen gevierd worden op een terrasje! Kortom: supertof evenement en geweldig georganiseerd!

Robert, BT Enschede, wedstrijdatleet (4EM)
Het unieke van de Zwolse Halve Marathon is dat er over het gehele parcours toeschouwers en supporters staan. Echt overal rijen dik! Daarnaast zijn er meerdere locaties ingericht voor artiesten, variërend van drumbands, danseressen tot complete orkesten. Dit maakt de Halve van Zwolle zo bijzonder en uniek. Elke loper, ongeacht het niveau wordt als topper binnen gehaald! Voor de collega’s binnen de politie is er naar mijn idee geen beter middel voor groepsbinding. Zwolle is een uniek evenement voor zowel de beginnende als ervaren loper, met de keuze uit twee verschillende afstanden die iedereen kan lopen.

Stefan, BT IJsselland Noord, deelnemer (halve marathon)
Afgelopen weekend hebben we vanuit het Basisteam met zes collega’s meegelopen in Zwolle. Dit doen we al enkele jaren. Het is elk jaar weer een fantastisch evenement met een goede sfeer en veel enthousiaste supporters langs de kant. Dat er wereldtoppers meelopen geeft een extra motivatie. Het is iedere keer weer een doel op zich om niet in de eerste ronde ingehaald te worden door de Kenianen. Je hoort ze al van een afstand aankomen omdat het publiek op ze reageert. Het geeft een extra boost om nét iets harder te lopen.  Los van de individuele prestaties is het gewoon leuk dat er vanuit het team met meerdere collega’s wordt deelgenomen. In de aanloop naar Zwolle wordt af en toe samen getraind. Dit komt de saamhorigheid binnen het team ten goede. Volgend jaar proberen we weer met een groep collega’s mee te lopen.

Ronald, OBT, opvang IBT Zwolle én deelnemer (4EM)
De 4 mijl en halve van Zwolle is een bijzonder evenement omdat je vooruit geschreeuwd wordt door het dolenthousiaste publiek. Een mooie koers onder prima omstandigheden met heel veel politielopers. Mooi om ook dit weer mee te maken. Ook is het mooi om als gastheer op te treden voor zoveel politielopers die op een goede manier kunnen starten aan het hardloopfestijn in Zwolle. Die houden we er dan ook zeker in!!

Gea, Service en Intake IJsselland Noord, supporter
Mijn zoon en schoonzoon, die beide bij de politie werken, samen met nog veel meer collega’s van team IJsselland Noord / Kampen deden mee aan de halve marathon. Ik heb als een malle staan schreeuwen. Dit keer voor het eerst met mijn kleinzoon. Wat een feest, zo leuk! Volgend jaar staan we er weer, dan hopelijk met nog meer hardlopende gezinsleden én collega’s!

Wilco BT IJsselland Noord, deelnemer (halve marathon)
Zwolle was weer mooi!!!! Goede omstandigheden, nauwelijks wind en NIET te warm! Het was mijn vierde deelname aan Zwolle. Altijd weer gezellig druk en veel support. Ik heb heerlijk gelopen en mijn persoonlijk record flink aangescherpt. NPSB bedankt en tot volgend jaar!

Jennifer, Communicatie Oost Nederland, beginnende hardloper (4EM)
(en fervent hondenliefhebber)
Het was mijn eerste keer zo ver hardlopen, maar dankzij het aanstekelijke enthousiasme van mijn collega’s bij communicatie, andere collega’s én het publiek heb ik mij er goed doorheen geslagen! Ten aanzien van de liefde voor honden: wellicht kunnen we in 2020 een carnicross in het NPSB hardloopprogramma op nemen (red.)

Heb jij meegedaan? Laat ons weten wat jij er van vond. Wil jij niets missen van de politie atletiek-trail-survival nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

(her)Beleef Zwolle en bekijk de aftermovie van Sportief Zwolle.

* mailadres atletiek@politiesport.nl