Zwolse halve marathon festival feestelijker dan ooit!

0
1221
Halve Marathon Zwolle
foto: Annet van Raalten Sportief Zwolle

Op zaterdag 10 juni stonden 70 politiehardlopers aan de start van de 18e Halve Marathon Festival in Zwolle. In de bedrijvenrun streden de dienders deze keer niet mee om het eremetaal, maar individueel werd er goed gepresteerd. De loop stond vooral in het teken van gezelligheid. Met 36 podia langs de route en publiek rijen dik bleek deze editie feestelijker dan ooit. Al maanden voor de start was het evenement met 8200 deelnemers totaal over twee afstanden – 4 Engelse mijlen en een halve marathon – uitverkocht. Zwolle is populair en de NPSB was erbij!

Halve Marathon Zwolle
Foto: met dank aan Martijn van Oort

Persconferentie
De avond voor de wedstrijd was gedelegeerde Jacqueline uitgenodigd om namens de NPSB aan te schuiven bij de persconferentie. Daar zat ze met een handvol Keniaanse toplopers en Neerlands rapste cabaretier Dolf Jansen aan tafel. Niet alleen de gespreksleider stelde vragen. Ook Dolf had een brandende vraag. Want wat doet een politieman als hij tijdens de wedstrijd iets strafbaars ziet gebeuren? ‘Als een politieman een boef ziet, dan wil hij hem vangen ook’ reageerde ze. Een antwoord waarmee Dolf zichtbaar tevreden was.

Feestelijk
De deelnemers genoten zichtbaar van ‘Zwolle’.  Overal langs de route stond publiek en overal klonk muziek. Van DJ tot shantykoor, van rapper tot rockband. De vrolijke, opzwepende klanken en de aanmoedigingen hielpen de deelnemers door de moeilijke momenten. En na afloop ging het feest gewoon door. De bedrijvenlopers ontmoetten elkaar na afloop in de VIP tent waar  ze konden napraten over de wedstrijd. Ervaringen werden uitgewisseld, verhalen gedeeld. De meningen waren unaniem… Zwolle is een unieke halve marathon, de gezelligste van Nederland. Of misschien zelfs Europa? Of de wereld? Voor de gedelegeerden staat het in ieder geval vast. In 2019 komt Zwolle gewoon weer op de kalender!

Kilk hier voor de uitslagen.