Op herstelsportreis in Schotland

0
862

Sport en bewegen als medicijn, bij de stichting Nederlandse Politie Sport Bond (NPSB) is het intussen een vast onderdeel van het jaarlijkse sportprogramma. Collega’s die zijn uitgevallen door langdurige fysieke blessures, ernstige ziekte of mentaal letsel werken tijdens een voortraject toe naar de herstelsportreis. Deze reis staat in het teken van sport, bewegen en een gezonde leefstijl en dient ter afsluiting van een moeilijke periode in het leven.

Hijsen van de zeilen.

Van 6 tot en met 12 augustus maakte een groep van 20 herstelsporters een zeilreis in Schotland. Geen ontspannen vakantie, maar een teamprestatie op weg naar herstel. Aan boord van de Flying Dutchman, een Logge uit 1903, werden de zeilen gehesen en was er ruimte voor sport en bewegen. Met aandacht voor gezonde voeding, op tijd naar bed en op toerbeurt corvee heerste een ritme wat past bij een gezonde leefstijl. De deelnemers waren op het schip geen patiënt maar een bemanningslid. In de prikkelvrije natuur van het Schotse vaste land of een van de vele eilanden was er dagelijks een beweegmoment. Een mooi symbool voor de vorderingen op weg naar herstel was de beklimming van een berg bij Craignure op het Isle of Mull.

Bemanningslid Hedzer:

‘Ik heb een heleboel mooie gesprekken gevoerd, maar de beste gesprekken waren met mezelf.’

Bergbeklimmen.

De NPSB organiseert jaarlijks een traject voor collega’s in herstel van mentale en/of fysieke blessures. In een voortraject worden de deelnemers meegenomen in verschillende onderwerpen die met vitaliteit en een gezonde leefstijl te maken hebben. Daarnaast wordt er natuurlijk ook getraind op weg naar de herstelsportreis.

Wil je meer weten over de NPSB herstelsport? Stuur een mail naar npsbkantoor@politiesport.nl.