Eerste Veluwe Open 2023 goed bezocht

0
450
Iedere keer weer prachtig om op De Scherpenbergh te spelen.

Lieren – Op 4 juli jl. stond het eerste “Veluwe Open” op Golf & Business Club De Scherpenbergh op de kalender. Toen de mail door de NPSB werd verzonden, stroomden de inschrijvingen rap binnen, we zaten snel vol en hadden een flinke reservelijst. Uiteindelijk hebben wij door alle afzeggingen slechts één persoon hoeven teleurstellen.

Mazzel met het weer
Na de ontvangst bij de wedstrijdtafel konden de 72 deelnemers genieten van een petit-fours met een kop koffie of thee. Op de wedstrijdtafel stonden de prijzen uitgestald naast de Wisselbokaal Veluwe Open. Deze bokaal zal jaarlijks worden uitgereikt aan de meest succesvolle speler van de dag. Vervolgens ging iedereen zich klaar maken om de baan in te gaan. Om 12:00 uur startte de wedstrijd met een shotgun waarbij alle spelers verdeeld over de holes tegelijk van start gaan.

De 18 holes baan lag er prachtig bij en het weer was aangenaam. Achteraf bleek er vlak voor de start een tornado over Lieren te zijn getrokken, hemelsbreed slechts drie kilometer verderop. En wat waren wij blij dat storm Poly (de zomerstorm van 5 juli) een dag had gewacht met het verkennen van de baan. Desondanks was er op sommige holes veel wind, maar de spelers lieten zich hier niet door afleiden. De greens rolden goed en de greenkeepers hebben goed hun best gedaan om het er mooi uit te laten zien.

De prijswinnaars
De neary was op hole 13 en de tweary op hole 3. Verder hadden we drie categorieën waar de deelnemers in de prijzen konden vallen.

Lage handicap 0 – 15.0 (bruto-score):

  Naam Eenheid Ex. hcp. Pl. hcp. Bruto
1 Harold Visser Landelijke Eenheid 13,2 13 84
2 Erwin Weisfeld Oost-Nederland 12,1 12 85
3 Gerard de Leeuw Landelijke Eenheid 7,0 6 88

 

Mid handicap 15.1 – 22.0 (netto-score):

  Naam Eenheid Ex. hcp. Pl. hcp. Netto
1 Jan de Lange Kon. Marechaussee 16,9 17 74
2 Hans Snip Noord-Holland 15,4 16 75
3 Paul Stork Noord-Holland 15,8 16 75

 

Hoge handicap 22.1 – 36.0 (netto-score):

  Naam Eenheid Ex. hcp. Pl. hcp. Netto
1 Albert de Bree Kon. Marechaussee 23,1 18 68
2 Mijntje Kuiper PDC 23,9 26 69
3 Mick Visser Oost-Nederland 25,3 27 72


Download: Veluwe Open 2023 – uitslag tbv website

Tevens hadden we voor de laagst scorende deelnemer van elke categorie een troostprijs.
En als klap op de vuurpijl hadden we ook nog een hele mooie prijs voor de laagste score van de dag! Die werd gewonnen door André Kraaijeveld. Meedoen is belangrijker dan winnen! Bij het Veluwe Open doen wij ons best om iedereen een kans te geven op een prijs of je nou eerste of laatste wordt.

 

 

De winnaar van de dag werd Albert de Bree van de Koninklijke Marechaussee. Uit handen van Gerard ontving hij de Wisselbokaal, die hij het komende jaar op een mooie plek tentoon kan stellen.

Het afsluitende diner was geweldig verzorgd. Net als overigens alles bij De Scherpenbergh. Dat resulteerde ook in vele bedankjes en complimenten van de deelnemers, zelfs nog dagen later. En verzoekjes om volgend jaar weer op deze prachtige baan te mogen spelen.

Namens de organisatie alle deelnemers bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Organisatie van het Veluwe Open.
Gerard de Leeuw, Ben van der Ende en Mick Visser