Gravel One Fifty in Roden

0
453
Gravel One Fifty

Zaterdag 15 juli 2023 stonden een aantal collega´s aan de start van de Gravel One Fifty in Roden. Een gravelevenement die deel uitmaakt van de UCI Gravel World Series, een reeks wedstrijden over de hele wereld waarbij je je kan kwalificeren voor het WK Gravel in Italië.

Bij deze wedstrijd kon je kiezen voor de 80 km of de 150 km. Er werd gestart in verschillende waves, die werden ingedeeld op basis van de leeftijdscategorie en afstand. Het parcours lag er droog bij met veel zandstroken en bochten. Er waren een aantal verzorgingsposten, maar de snelle mannen en vrouwen reden hier zo snel mogelijk door om geen tijd te verliezen. Een lastige afweging dus of je door moest gaan of even stopte om niet volledig uitgedroogd of uitgehongerd over de streep te komen :)

Melvin Bos werd knap derde in zijn categorie. Hierdoor kwalificeerde hij zich meteen om deel te nemen voor het WK Gravel. Ook de overige collega´s volbrachten de tocht. Iedereen genoot van het mooie landschap in Drenthe en de leuke sfeer die een gravelevenement altijd met zich meebrengt. Van recreant tot prof, iedereen kan hier namelijk aan deelnemen. Bij de finish stonden wat eet- en drinktentjes en was er ruimte om gezellig na te praten over de race. Dit is iets wat het hele gravelen ook zo leuk maakt!

Volgend jaar willen we graag vanuit de wielersport weer deelnemen aan een gravelevenement. Daarbij hopen we met zoveel mogelijk collega´s aan de start te staan en kan iedereen op zijn/haar niveau meedoen. Ook hoef je niet over een specifieke gravelfiets te beschikken. Deelname met een mountainbike kan ook gewoon. Houd de kalender voor volgend jaar in de gaten of mail naar wielersport@politiesport.nl om je toe te laten voegen aan de verzendlijst van de nieuwsbrief die regelmatig verschijnt zodat je meteen op de hoogte bent.