Midwintermarathon: eindelijk weer!

0
718

In het eerste coronajaar was het overduidelijk: alle evenementen werden afgelast. Het tweede coronajaar bood een beetje hoop, maar helaas ook toen een last-minute afgelasting. Maar in 2023 stonden we weer aan de start van de Midwintermarathon! Deze voorjaarsklassieker geniet altijd veel belangstelling onder collega’s en dat is niet vreemd. Met drie afstanden, van 8 kilometer tot en met 25 kilometer, is er voor elk wat wils. Bovendien zijn de routes door het achterland van Apeldoorn evenzo prachtig als uitdagend. En zo stonden op zondag 5 februari een kleine 75 collega’s van de politie en KMar op de Loolaan, klaar voor de start van hun run.

Een warm welkom
De ontvangst in Orpheus was als vanouds hartelijk. Alsof er geen twee coronajaren tussen hadden gezeten. ‘Wat fijn dat het weer kan’ was een veel gehoorde opmerking op het vertrouwde plekje in het souterrain van het Apeldoornse theater. Ook de organisatie kwam even buurten: ‘blij dat jullie er weer bij zijn!’. Het voelde als thuiskomen.Je beste vriend

De deelnemers aan de Minimarathon over 10 Engelse mijlen werden om 11:15 uur als eerste weggeschoten. Een half uurtje later was het de beurt aan de sporters die zich aan de langste afstand van die dag waagden, de Asselronde over 25 kilometer.  Om 15:00 uur in de middag  gingen de deelnemers aan de Acht van Apeldoorn op weg. Als ware visitekaartjes stampten ze in het bekende witte NPSB politie-hardloopshirt de kilometers weg. ‘Hey  politie; je beste vriend’ klonk meerdere malen vanaf de zijlijn. Ja, de politie staat midden in de maatschappij om hulp te bieden aan hen die dat behoeven. En af en toe ook om samen te sporten.

Smakelijke beloning
Na afloop van de run meldden de politiesporters zich weer bij de vrijwilligers van de NPSB. Moe maar voldaan. Daar wachtte hen en schouderklopje van de vrijwilligers voor de geleverde prestatie én een kop snert met krentenwegge. Een smakelijke beloning na de inspanning.

Een bedankje aan de mogelijk-makers
Nadat iedereen was uitgezwaaid en de overgebleven hardloopshirts weer in de grote sporttas waren opgeborgen, was het tijd om een rondje te maken langs de organisatie van de Midwintermarathon en contactpersoon van Centraal Beheer. Iedereen werd bedankt voor een prachtige dag. Zij zijn de mogelijk-makers waar we al jaren mee samenwerken. Met een ‘tot volgend jaar’ werd de voortzetting van de NPSB deelname bezegeld. Want zo’n leuk evenement, dat wil je niet missen!

De uitslagen zijn te vinden op de website: https://www.midwintermarathon.nl/