City Pier City Loop 2024

0
36

Van het Malieveld in Den Haag, via diverse omzwervingen naar Scheveningen en weer terug. Dat is de City Pier City loop in Den Haag, kortweg de CPC. Op zondag 10 maart stond Den Haag in het teken van de 48e editie van deze voorjaarsklassieker over 5, 10 of 21.1 kilometer.

Rond de 35.000 enthousiaste hardlopers wisten de weg naar de Hofstad te vinden. Onder hen een kleine 100 collega’s van de politie en Koninklijke Marechaussee. In een tent nabij de start werden deze collega’s hartelijk welkom geheten door de vertegenwoordigers van de NPSB. Men kon er het bekende NPSB-hardloopshirt ophalen, een banaantje, appel of reep voor het herstel scoren en veilig de tas achterlaten.

Na de finish werden de collega’s als helden binnengehaald door de vrijwilligers van de NPSB en vonden ze er een luisterend oor. Heerlijk gelopen of helemaal stuk gegaan, het kwam allemaal voorbij.

Snelste collega op de halve marathon bij de mannen was Bastiaan (eenheid Rotterdam) in een tijd van 1.15,57, snelste collega op de halve marathon bij vrouwen van Jacqueline (eenheid Oost-Nederland/NPSB) in 1.27,25. Een ding stond vast: de deelnemers waren positief over de wedstrijd, de organisatie en over de opvang van de NPSB. Een ding staat dus vast: volgend jaar zijn we er weer bij met de NPSB!

Uitslagen: https://results.sporthive.com/events/7168235550385003776