NK geüniformeerden

0
25
podium geüniformeerden 2024
Podium geüniformeerden 2024

Afgelopen weekend (16 juni 2024) heeft het eerste NK voor geüniformeerde diensten plaatsgevonden op initiatief van Stichting Sportfrinten in samenwerking met de Brabantse Wielerfederatie (BWF) en de NPSB. 

Bij deze wedstrijd kon iedereen die werkzaam was bij een geüniformeerde dienst zoals de brandweer, politie, defensie, ambulance, etc. aansluiten. 

De wedstrijd vond plaats om een mooi lang rondje van ruim 7 km en goed asfalt. Vele aanmeldingen, maar ook vele afmeldingen vanwege het slechte weer namen we helaas waar. Met een klein pelotonnetje, waarvan latere winnaar Martijn Alberts en Wout Roos al een wedstrijd hadden gereden in hun eigen categorie die dag, gingen we van start. Tot op twee ronden bleef alles bij elkaar en vervolgens zagen we Martijn Alberts wegrijden om zo met een grote voorsprong kampioen te worden. Wout Roos en Ewald van Soest werden tweede en derde. Martijn Alberts is al jaren lid van de wielerselectie en wij zijn trots dat hij de trui van het eerste NK geüniformeerden namens de politie mee naar huis mocht brengen! 

Naast dit NK vinden er komend seizoen ook nog drie NK’s plaats voor enkel politiemedewerkers. Dit zijn de volgende data: 

  • 5 sept NK tijdrijden op de Vlasakkers in Amersfoort (deze wordt gelijktijdig als het militair kampioenschap gehouden. Voor meer info zie: www.sportcommissie.nl) 
  • 25 sept NK wegwielrennen in Valkenswaard bij TWC de Kempen 
  • 16 okt NK mountainbike in Oldebroek 

Binnenkort volgt hierover meer info, maar voor vragen kan je alvast terecht bij wielersport@politiesport.nl