5de Opwerkdag NPSB-Herstelsportreis 2024

0
23
5de Opwerkdag NPSB-Herstelsportreis 2024

Donderdag 20 juni 2024, Stal Mansour Arnhem

Het was wéér een bijzondere voorbereidingsdag om nooit meer te vergeten! Deze dag draaide om ons als individu en als team door samen te werken met paarden. Dit gebeurde onder fijne begeleiding van Jacqueline en Michel van de NPSB, leden van de Stichting Tegenkracht (Peter, Matijs, Marjolein en Maartje) leden van Stal Mansour (Rik, Debbie, Anja, Monica, Marieke, Roos) en de trainsters Elly en Nicole van de praktijkvoorpaardencoaching.nl

Na een introductie van de dag en de manege, voorstelronde van de verschillende ondersteunende organisaties en informatie over het werken met paarden, mochten we in drie groepen aan de slag. Er werd gereden met het paard door het aangrenzende bos en de stallen en de manege mochten netjes worden gemaakt. Het was prachtig mooi korte mouwen weer, dus dat zat helemaal mee! 

De manege en de omgeving gaven veel ruimte voor alle deelnemers van de herstelsportreis om in gesprek te gaan, na te denken, te voelen, te delen, te geven, te steunen en steeds meer een team te vormen met deze leuke activiteiten. En dan werd dat ook nog eens beloond met een heerlijke en erg goed verzorgde gezonde lunch!

Na de lunch werd het ochtendprogramma afgerond. Daarna volgde het programma onderdeel van die dag waarin we als groep, als team met paarden aan het werk zouden gaan door te ervaren hoe paarden op ons reageren. Dit werd erg fijn begeleid door twee coaches.  Twee mooie witte paarden stonden helemaal stil midden in een overdekte ruimte waar met paarden gereden wordt (paardenbak). Daar mochten wij omheen gaan bewegen en steeds bewuster van ons zelf, ervaren hoe de paarden daar anders door gingen doen. Dat was heel confronterend! Door te zien welke rol wij namen in deze situatie en welke gevoelens daarbij kwamen kijken, ontdekten meerdere deelnemers daardoor een innerlijke ontlading. Dat was heftig voor sommigen en werd door steun aan elkaar en door de professionals om ons heen heel goed opgevangen.

Door deze dag zijn we weer rijker geworden aan kennis over onszelf, over de enorme waarde van sport/bewegen voor ons herstel en persoonlijke situatie. We hebben weer wat vaardigheid kunnen ontwikkelen om sterker in het leven te staan, ondanks de lasten en beperkingen die we hebben. 

Én, we zijn gegroeid als team! Veel dank naar al die mensen die dit mogelijk maken en doen. We kijken uit naar de volgende momenten.