NPSB voetbalsters tweede van de wereld!

0
221
NPSB voetbalsters tweede van de wereld

In Groenlo vond onlangs het wereldkampioenschap zaalvoetbal plaats voor overheidsteams. Met een reeks uitdagende wedstrijden tegen sterke internationale tegenstanders, slaagden onze dappere dames erin om de tweede plaats te veroveren.

Het Nederlandse dames politieteam kwam weer bij een voor een gezamenlijke activiteit en zette vorige week in Groenlo een indrukwekkende prestatie neer door tweede plaats te bemachtigen op het WPIST (World Police Soccer Indoor Tournament).

Op dinsdag stonden ze in de poulefase tegenover teams uit onder andere Tsjechië, Frankrijk en België, en met vastberadenheid sloten de nationale politiedames de poule als winnaar af. Voorafgaand aan het toernooi bleek dat er sterke teams deelnamen, en deze teams wisten zich inderdaad te plaatsen voor de finaledag.

In de kwartfinale stonden onze dames tegenover de Brazilianen, bekend om hun tikkie-takkie voetbal. Door het veld compact te houden en slim te counteren, slaagden onze dames erin de Brazilianen met 1-0 te verslaan.

In de halve finale kwamen we tegenover Polen te staan, een geduchte tegenstander met uitstekend veldspel en snelle uitbraken. Ondanks dat deze tegenstander niet tegen ons wist te scoren, slaagden wij er zelf ook niet in, waardoor de wedstrijd beslist moest worden met strafschoppen. Onze koele dames wonnen deze strijd en plaatsten zich voor de finale.

Ten slotte stonden we in de bruisende Pickerhal in Eibergen omstreeks 17:15 uur, klaar voor de finale strijd tegen de Portugezen. Helaas bleken zij met 4-1 te sterk, een zeer rechtvaardige winnaar in onze ogen. Ondanks het verlies waren we enorm blij met de welverdiende tweede plaats.