Nederlandse politie damesteam tegen DSS 2 uit Haarlem

0
21

Dinsdag 16 april was het zo ver, de wedstrijd tegen DSS-vrouwen 2. Dit is een van de vele wedstrijden die wij naar de aanloop van het EK juni 2024 in Duitsland gaan spelen.

Het was voor sommige speelsters een lange reis met veel files, maar bijna allemaal op tijd. Wij verzamelden wij in de kantine. Na kort te hebben bij gekletst was het tijd om naar de kleedkamer te gaan. Hier kregen wij van de coach de tactiek en de opstelling van de wedstrijd door. Omkleden en snel het veld op voor de warming-up. We hadden een aantal nieuwe meiden die voor het eerst meededen. Om beetje op elkaar te wennen een goede warming up gedaan. Voor de aftrap nog snel een mooi woordje van de aanvoerster Annemijn en gaan.

De eerste helft was spannend maar na een mooie goal van de tegenstander werd het helaas 0-1. Maar we gaven niet op! Er kwamen meerdere mooie aanvallen van ons en na een prachtige actie ging de bal net langs de paal. De rust gingen we in met een 1-0 achterstand. In de kleedkamer even alles besproken en met wat tips en trucks van de staf, gingen wij weer fris de tweede helft in.

DSS ging sterk van start en scoorde snel achter elkaar de 2-0 en de 3-0. Een mooie aanval vanuit ons werd opgezet en daar viel de goal. Het was goed te zien dat DSS een goed op elkaar ingespeeld team was. Het combinatiespel ging makkelijker dan bij ons. Een prachtige goal door onze spits en aanvoerster Annemijn werd het 3-1. Helaas vielen daarna de 4-1 en de 5-1. We bleven voetballen maar er veranderde niets meer aan de stand.

Ondanks de 5-1 verlies kunnen wij terugkijken naar een leerzame wedstrijd. Op naar de volgende wedstrijd.