Verslag NK Sportwapens deel 1 Veenendaal

0
432

De strijd is weer gestreden.

Het weer zou niet zo mooi zijn. Wat is het dan jammer dat dat dan wel het geval is. De hele dag op de schietbaan lijkt dan een beetje op een verloren zonnige dag.

Maar daar stond tegenover dat binnen blijven wel een mooie strijd opleverde. Schietvereniging Prins Hendrik in Veenendaal was gastheer en verwelkomde de NPSB schutters met een warm gebaar, koffie! Daar hadden de meeste wel zin in. Onze ceremoniemeester Koos was afwezig door wat huiselijke zorgplichten, dus kwam uitleg en organisatie deels bij de schutters en deels bij de vriendelijke mensen van Prins Hendrik terecht.

Keurig op tijd kon worden begonnen met de gecombineerde wedstrijden Sportpistool en Meesterkaart licht kaliber (.22). Een klein kaliber pistool heeft niet iedereen, zodat met vrucht een beroep kon worden gedaan op het arsenaal van de schietvereniging. De groot kaliber pistolen (.32 en 9 mm) is meer algemeen op deze wedstrijd.

Proefserie, klikken en draaien en dan nog tijdens de wedstrijd diverse storingen en een kapot wapen. De mobiele oliespuit bracht uitkomst en het arsenaal herbergde nog een extra wapen. Iedereen maakte de series af, waarna de kaarten spoorslags naar het telbureau gingen. De eerste groep verruilde de 25 meter precisie baan naar de 25 meter duelbaan, zodat de eerste ruimte opnieuw  kon worden gevuld met een volgende groep precisieschutters. In de naast elkaar gelegen banen werd hierna vrolijk doorgeschoten, de onderlinge sfeer was dan ook uitstekend, maar punten werden niet cadeau gedaan!

Na de middagpauze werd een herhaling van zetten voor wat betreft de schietdisciplines met dat verschil dat het kaliber .22 werd verruild voor .32 of 9 mm. De techniek blijft hetzelfde, net als doelen en afstanden. Alleen zijn de wapens anders en de klappen harder, maar schutters zijn zuinig op hun oortjes en oordoppen of –kappen zit standaard in de uitrusting.

Voor de overijverige schutter, die in dit drukke programma nog een gaatje wist te vinden,  toog de 10 meter baan op voor nog een extra 40 schoten wedstrijd met klein kaliber, waarmee het totaal aantal te schieten disciplines op 5 kwam. Iedereen maakte hierin zijn eigen keuzes en het leverde weer mooie kampioenen op.

De sportwapen disciplines bij de NPSB zijn echter nog uitgebreider. Deel II met vooral de geweer onderdelen en luchtwapens, aangevuld met klein kaliber karabijn vindt plaats op 9 juni in Barneveld bij Svv De Eendracht. U bent van harte welkom.

De kampioenen op een rijtje:

Klein kaliber pistool 10 meter: Gert Jan Hoolwerf
Meesterkaart Licht 25 meter: Gert Jan Hoolwerf
Meesterkaart Zwaar: Gert Jan Hoolwerf
Sportpistool Licht: Henk de Rooij
Sportpistool Zwaar: Henk de Rooij