Wadlopen Ameland met de NPSB

0
20
wadlopen
Theo, Carla, Francis en Anne-Door, Team Re- integratie Eenheid Den Haag.

Op vrijdagochtend 14 juni 2024 hebben wij deelgenomen aan een wad zwerftocht vanaf het mooie Waddeneiland Ameland. Deze tocht werd georganiseerd door de NPSB. Wij zijn werkzaam bij team re-integratie bij de eenheid Den Haag. Allemaal al een keer willen wadlopen, maar nooit van gekomen en zijn wij de uitdaging aangegaan.

Donderdagmiddag aangekomen op Ameland en droog en zonnig weer meegebracht. Mooie overtocht en nog het eiland verkend evenals ons hotel.
Vrijdagochtend 08.30 uur moesten wij ons melden aan de rand van het wad bij Hollum. Daar werden wij door Michel en Peter van de NPSB opgewacht.
Er waren meer collega’s op de plek aanwezig vanuit het hele land.
Na kennismaking en introductie, werden wij onder leiding van een gids meegenomen het wad op voor een tocht van ruim 3.5 uur.

wadlopen

Wat een mooie ervaring was dat, om op de zeebodem te lopen, waar normaal 2.5 meter water staat. De zon brak door en de gids gaf ons uitleg en liet ons genieten van zeekraal en gaf uitleg over flora en fauna. Helaas geen zeehonden gespot, maar prachtige foto’s kunnen maken. Supermooi beleving, intens, pittig maar zeker voldaan hebben wij deze tocht nabesproken met een heerlijke lunch op het eiland. Echt een aanrader dus. Peter, Michel en de NPSB bedankt voor de organisatie en deze kans om dit te mogen ervaren.

Voor ons was dit een onvergetelijke ervaring en na 2 mooie dagen waren wij vrijdagavond laat weer moe maar voldaan thuis.