Herstelsportreis Schotland

0
2946
Wandelen in de regen

Ook in 2024 organiseert de Nederlandse Politie Sportbond (NPSB) in samenwerking met o.a. de stichting WEP en Tegenkracht een herstelsportprogramma voor een nieuwe groep herstelsporters. Vanaf maart gaat deze groep aan de slag om zich voor te bereiden op de herstelsportreis in september naar Schotland. De reis staat in het teken van een gezonde leefstijl en bewegen binnen de eigen mogelijkheden. Laagdrempelig en met ruimte om persoonlijke grenzen te verleggen. Tijdens het voortraject worden verschillende onderwerpen die met vitaliteit en een gezonde leefstijl te maken hebben behandeld, altijd in combinatie met een beweegmoment.
Samen, buiten en bewegen, daar draait het om bij de NPSB herstelsport.

Het NPSB herstelsport traject begint in maart met een eerste kennismakingsbijeenkomst. Daarna volgen meerdere bijeenkomsten waarmee de groep toewerkt naar de herstelsportreis. De reis vindt plaats van 15 tot en met 22 september in Schotland. De groep vormt een week lang de bemanning van de Flying Dutchman, een oude Logger uit 1903, waarbij er wordt gevaren over de Schotse binnenwateren. Aan boord en op de wal is tijdens de reis een beweegprogramma. Het traject draagt bij aan het mentaal en fysiek versterken van de deelnemers.

Ben jij een collega die beweging wil inzetten als medicijn en die baat zou kunnen hebben bij de NPSB herstelsport? Neem contact met ons op via npsbkantoor@politiesport.nl.