Sport- en vitaliteitsweek: kom in beweging

0
2478
15e Nationale Politie-Sportdag

De traditionele Politie sportdag gaat – net als vorig jaar – niet door. Maar niet getreurd; er is een alternatief. En dat is de nationale sport- en vitaliteitsweek in september. Vanaf vandaag kun je je aanmelden voor verschillende onderdelen van deze speciale week. En het mooie: iedereen kan meedoen!

Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de Politie Sportdag  in zijn oude vorm te houden. Om toch aandacht te vragen voor vitaliteit en sport zijn de Nationale Politie Sportweek én de Vitaliteitsweek in het leven geroepen. Deze worden gehouden van 20 tot en met 26 september. Grote krachten achter deze initiatieven zijn de Nederlandse Politie Sportbond (NPSB), FIT@NP en de stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). ´Het programma wat we gaan bieden, is gevarieerd en laagdrempelig. Kortom; iedereen kan meedoen´, vertellen Michel Hagenbeek en Jacqueline Rustidge  van de sportbond.

Massaal de modderbakken induiken van het survivalparcours in Biddinghuizen kan nu niet. Wel kun je in kleine groepen of solo in je eigen omgeving met sport en jouw fitheid bezig zijn. ´We organiseren diverse clinics. Zowel online als op locatie. Hierbij maak je kennis met verschillende sporten´, aldus Michel. Zo zijn er clinics ijshockeyen in Den Haag en Utrecht en een ‘cursus’ survivaltechnieken tijdens de demonstratieles ‘klimmen en klauteren’ in Doorn. Of maak kennis met de golfsport op de golfbaan in Ede. Die hards kunnen op donderdag 23 september proberen de Algemene Militaire Fitheidstest af te leggen op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn.

Vitaliteitsdag en -week
Vrijdag 24 september staat het Veteranen Instituut in Doorn compleet in het teken van vitaliteit. WEP – die is gehuisvest in het instituut – zorgt daar voor een prominente spreker die dieper ingaat op het thema vitaliteit. Deelnemers kunnen die dag ook sportclinics volgen.

FIT@NP vraagt een hele week aandacht voor vitaliteit. Activiteiten – ook virtueel en live – vinden verspreid over het land plaats, Wil je meer weten over wat er in jouw eenheid op stapel staat? Neem dan contact op met FIT@NP in jouw eenheid.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan een of meerdere NPSB-clinics tijdens de sportweek?

Let op: inschrijving vanaf a.s. vrijdag de 13e mogelijk!

Geef je dan op via https://sportdag-npsb.yellenge.nl/

Wil je zeker zijn van een plekje op de Vitaliteitsdag van de NPSB met WEP ?

Stuur dan een mail naar info@wep.nu en geef aan welke sportclinic je wilt volgen en in welk tijdsblok (11.30 of 13.45 uur)

Programma en tijdschema:

Tijdstip Wat Locatie
Vanaf 09.00 uur Aanmelden NLVI
10.00 uur Welkomwoord NLVI
10.30 uur Spreker NLVI
11.30 uur Clinic naar keuze NLVI e.o.
13:00 uur Lunch NLVI
13:45 uur Clinic naar keuze NLVI e.o.
15:00 uur Gezonde snack NLVI
15.30 uur Afronding NLVI 

 

De sportclinics:

  1. Op de locatie brengen collega Erwin Pieplenbosch (APGS) en Tim Schmelter (IBT) op een speelse wijze de basisprincipes van het kickboksen bij en combineren dat met bootcamp-achtige oefeningen.
  2. Op locatie verzorgt collega Anne Mieke Does (www.deyogazaak.nl) een workshop Hatha-Yoga
  3. Op de op loopafstand gelegen locatie camping het grote Bos brengt  collega Priscilla de Vries van www.survivalgroephang-on.nl en stichting www.survivalforlife.nl, de basistechnieken van het klimmen en klauteren (obstacle/survival running) bij.
  4. Op locatie verzorgt collega Danny Williams een rugbyclinic
  5. In de omgeving van de locatie organiseert MTB-gids Trudy Otten een MTB-clinic
  6. In de omgeving van de locatie verzorgt Jacqueline Rustidge een clinic trailrunning.
  7. Op de locatie verzorgt Lies Fris (st.WEP) een clinic hoelahoep
  8. Op de locatie verzorgt de NPSB afdeling schietsport (Gert-Jan Hoolwerf ea) een clinic sportschieten (luchtdruk) (max 2x 24 deelnemers)

De activiteiten van de NPSB tijdens de sportweek vallen onder de landelijke politie sportfaciliteiten richtlijn

LINK: https://www.politiesport.nl/wp-content/uploads/2018/01/Beleidsregel-Facilitering-fit-en-gezond.pdf

Vraag op tijd en in overleg met jouw leidinggevende sportfaciliteiten aan via BVCM.