Het WK verhaal van het politie Korfbalteam

0
806
wk-korfbal-2022

Korfbal is een zeer bekende sport in Nederland en wat zijn we daar goed in, in ons kleine landje!

In de wereld wordt korfbal ook steeds populairder, maar helaas nog geen enkel ander politieteam in de wereld wat korfbal speelt. Dit is erg jammer voor dit enthousiaste team, waardoor we vooral veel tegen ons zelf moeten spelen.

Vrijwel elk jaar nemen wij deel aan het NK Beachkorfbal in Scheveningen. Dit NK weten wij vaak te winnen, waardoor wij dan een ticket bemachtigen voor het EK in een land binnen Europa.

Dit jaar zou voor het eerst een WK plaats vinden, in Nador Marokko. Een gaaf toernooi met 14 deelnemende teams vanuit heel de wereld. Denk hierbij aan Amerika, China, Hongarije, Polen, België en Portugal.

Sommige van deze teams bestaan voornamelijk uit internationals die spelen in de reguliere competities en deelnemen aan EK- en WK’s op het hoogste niveau.

Portugal is zo’n team wat bestaat uit internationals, waar wij op het EK in Frankrijk (2019), de finale van hebben verloren.

Dit jaar dus Marokko! En met steun vanuit de NPSB en de KNKV, konden wij met een mooie delegatie afreizen naar Nador. Vanuit de KNKV kregen wij een bondcoach tot onze beschikking, wat erg fijn was!

Met een heus draaiboek, stonden wij donderdag 18 augustus op Schiphol. Om 12.20 uur zou onze vlucht vertrekken. Toen begon de ellende die vertraging zou moeten heten…

Vlucht vanuit Nador was door onbekende reden vertraagt, dus we zouden pas om 15.00 uur vliegen.

Uiteindelijk zaten we rond 18:00 uur aan boord van het toestel. Daar ging een vrouw zo erg uit haar plaat, dat zij door de KMAR van de vlucht werd gehaald. Ruim een uur later kregen we te horen dat onze vlucht niet meer zou vertrekken, aangezien de piloot uit zijn vluchturen liep en niet meer mocht vliegen.

Jullie snappen de paniek! Want de volgende ochtend om 09.40 uur stond onze eerste wedstrijd op het programma en we zagen het hele toernooi in rook op gaan….

We werden overgebracht naar een van der Valk hotel, alwaar het volgende plan ten uitvoer werd gebracht; er was nog 1 vlucht die we konden boeken om op tijd aan te komen en dat was om 06.00 uur vanaf Brussel.

Na een avondmaaltijd en 1,5 uur slaap, zijn we met 2 taxibusjes naar Brussel gebracht. Wat kan er dan nog mis gaan denk je toch? Bij het inchecken zouden er 2 personen geen ticket hebben, waar we overigens wel voor hadden betaald. Tickets á 58 euro de stuk, maar deze 2 mochten mee voor 500 euro de stuk, of niet! Aangezien 1 van onze beste speelsters bij de 2 zat, konden we niet anders. Vlucht vertrok op tijd, met wel 20 personen aan boord… je zou ze wat toch?

Om 07.45 uur landden we in Nador, maar dit was niet goed doorgekomen bij de organisatie die ons zouden ophalen. Een uur later werden we opgehaald en de organisatie was snoeihard; we moesten de wedstrijd van 09.40 uur spelen. Om 09.20 uur kwamen we met onze koffers aan bij het Beach stadium. Heel snel in een tent omkleden en 20 minuten later speelden we onze eerste wedstrijd tegen het 2e team van Marokko. Doodmoe, geïrriteerd, niet scherp en chagrijnig (vooral naar elkaar toe), wonnen we deze eerste wedstrijd!

Ook de volgende wedstrijden tegen Engeland, Wales, en India wonnen we, waardoor we al zeker waren van een plek in de kwart finale. Einde van de dag stond Nederland-België op het programma. Binnen het korfbal is dit vaak de finale in EK- en WK’s, dus men vindt deze wedstrijden altijd fantastisch om te zien. Helaas verloren we deze wedstrijd met een klein verschil, maar we konden na deze wedstrijd eindelijk eten en met een voldaan gevoel slapen.

De 2e speeldag begon met de kwartfinale tegen Hongarije. Zeer, maar dan ook zeer onverwacht, verloren we deze wedstrijd. Hadden we het te makkelijk ingeschat? Waren we nog niet scherp genoeg? Het deed vooral veel pijn en zo zag je weer dat we te maken hadden met echte sporters. Tranen vloeiden en de teleurstelling was enorm. Maar de knop werd omgezet, want we wilden hoe dan ook de 5e plek bemachtigen.

Ondertussen hadden veel Nederlandse Marokkanen zich op de tribunes gevestigd, wat echter super tof was!

We wonnen nog 2 wedstrijden om tegen Marokko te spelen voor de 5e plek. Het hele Beach stadium was gevuld en de sfeer was geweldig! Ook deze wedstrijd wonnen wij en werden we tevens 5e van de 14 deelnemers. Uiteraard een prestatie om trots op te zijn!

Met nog een zalfje op de wonden; België verloor in de halve finale en werd uiteindelijk 3e en Portugal verloor met dikke cijfers van Polen in de finale.

Onze eigen Ineke werd 2e in de topscoorderslijst van de vrouwen (op 1 goal achterstand) en onze Bjarne stond in de top 5 van mannelijke topscoorders!

We hebben een waanzinnig toernooi gehad en een waanzinnige trip met de groep! Hoe gaaf is het om met een groep sportieve collega’s zo’n mooie reis te maken. We hebben heel veel gelachen en ook gehuild met elkaar.

Een toernooi om nooit meer te vergeten, met dank aan de NPSB!