Nationaal Kampioenschap Politie Triathlon Olympic Distance

0
863

Recreatieve 1/8e Triathlon, Zeewolde, vrijdag 24 juni 2022.

De voorspellingen waren dreigend maar Pluvius was ons goed gezind en loosde zijn tranen en donder allemaal ruimschoots voor aanvang van onze wedstrijden. Wat over bleef was een aangename temperatuur om te kunnen sporten met een verhoogde luchtvochtigheid en weinig wind. Voor de kenners een snelle maar klamme editie dus.

Met totaal 26 inschrijvingen op het NK OD en een klein deel daarvan op de recreatieve 1/8e viel het deelnemersveld “post-corona” niet tegen, zeker omdat er nauwelijks afzeggingen waren. Iedereen was op het bot gemotiveerd om voor het eerst in lange tijd zich weer eens te kunnen meten met de collega’s. Dit jaar met als extra uitdaging de onderlinge officieuze strijd tussen defensie en de politie waarbij zelfs internationale deelnemers van defensie aan het veld waren toegevoegd.Tel daarbij op een prachtig zwemparcours dat ook voor publiek geheel te volgen was, een mooie ronde in de vlakke polder en een hardloopcircuit waarbij de concurrentie goed in beeld bleef tijdens de diverse rondes. De organisatie was in handen van de Zeewolde-Endurance die duidelijk blijk gaven van eerdere ervaringen met het organiseren van een heerlijke triathlon. Het stadshart aan de Raveleijn in Zeewolde heeft geweten dat we er waren gelet op de vele onafhankelijke toeschouwers langs het parcours.

Samen met defensie
Door de samenvoeging met defensie was er sprake van een groot veld wat volgens de deelnemers een echt wedstrijdgevoel opriep. Ieder voor een eigen klassement, maar wel met en tegen elkaar. Onder toeziend oog van voorzitter Bas van Zeewolde Nuance en onze NPSB bestuurder Cynthia, vlogen de deelnemers van achter de startlijn vandaan op weg voor hun 1500 meter in een non-wetsuit competitie. Na twee rondes door en langs de haven werd er gewisseld in het parc-fermé achter het stadhuis. Voor de snelle zwemmers onder luid gejuich, maar ook voor de laatsten uit het water was er aandacht en applaus.

Fietsen
Het fietsparcours kende vele rechte stukken met hoge snelheden, maar ook met scherpe bochten. Een enkeling had moeite met de juiste inschatting en kwam met wat schrammen terug van fietsen, maar zette desondanks door. En dat een lege band wel einde wedstrijd was, maar niet lek bleek was ook een nieuwe ervaring. Deze deelnemer revancheerde zich afgelopen weekend met een puike prestatie door 2e te worden in de categorie 50+ bij een Age-group wedstrijd op de OD.

Hardlopen
Het loopparcours bleek nog een pittige scherprechter toen de zon er weer wat bij kwam en de keerlus leverde mooie beelden voor de aanwezige pers in de strijd om de medailles. Velen beschikten over een mooie eindsprint met een brede lach naar het finishpodium waar zij met een high-five en een herinneringsmedaille van de organisatie werden beloond. Na afloop was er voor iedere deelnemer een welkome pasta-maaltijd om de eerste reserves weer aan te vullen. Voor een enkeling zeer welkom, omdat deze de volgende dag weer aan de bak moest op een halve triathlon… #respect!

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van defensie volgde waarbij duidelijk werd dat onze militaire triathleten bijzonder goed getraind zijn gelet op hun eindtijden. In deze tijden is dat een welkome wetenschap in de hoop dat zij vooral kunnen blijven sporten. De onderlinge strijd tussen Nederland en de internationale deelnemers werd helaas weer gewonnen door…. jawel, Duitsland! Hieropvolgend “onze” prijsuitreiking met een aanmoedigingsprijs in de vorm van een heerlijke pot drop, bij elkaar geknutseld door Marieke, voor de podiumkandidaten van de recreatieve 1/8e triathlon. Bij de OD kwamen daar de medailles voor het Nationaal Kampioenschap in de kleuren Brons, Zilver en Goud bij. Prijzen werden uitgereikt door Cynthia die een eigen deelname voor deze editie moest afzeggen maar volop meeleefde met de deelnemers.

Uitslagen 1/8e recreatief:

Dames

 1. Sonja 01:15:37
 2. Rox 01:26:15

Heren

 1. Jacco 01:04:43
 2. Henk 01:10:52
 3. Bert 01:12:14

Vermeldenswaard is nog dat de nr. 4 op deze afstand slechts 3 seconden naast het podium eindigde!

Uitslagen NK Politie Triathlon Olympic Distance:

Dames 40-

 1. Richelle 02:28:22 (Haar eerste triathlon !!!)
 2. Suzanne 02:31:07

Dames 40+

 1. Janita 02:30:53

Heren 40-

 1. Michael 02:09:43
 2. Ivo 02:12:49
 3. Rolf 02:14:15

Heren 40+

 1. Michel 02:03:14
 2. Jerome 02:36:34
 3. Jeroen 02:37:49

Kijkend naar de uitslag zijn de prijzen dit jaar mooi verdeeld over ons land en de deelnemers van de Kmar. Daarnaast kan ik jullie zeggen dat het naar oordeel van de deelnemers een goed georganiseerde, gezellige en sportieve wedstrijddag is geweest. Enkele nieuwe gezichten maar ook vele bekenden maakten het een onvergetelijke dag volgens de sporters, dus zegt het voort , zegt het voort. Hopelijk bij een volgende editie een nog groter aantal deelnemers waarbij met name deelnemende dames van harte welkom zijn!

https://www.zeewolde-actueel.nl/nieuws/sport/260766/zeewolde-endurance-levert-topevenement-af

We hopen jullie allemaal weer te zien op 4 september in Amersfoort bij het NK Politie Triathlon 1/8e. De inschrijving hiervoor is reeds geopend en te vinden als link op deze website bij Triathlon en via www.keistadtriathlon.nl

Met sportieve groeten, mede namens Marieke, Alco van Engen, gedelegeerde Triathlon NPSB