NPSB Bergsport programma 2023

0
868
Alpine basis cursus C1 Wildspitze
Alpine basis cursus C1 Wildspitze

Wordt 2023 het jaar waarin jij je eerste ervaringen opdoet in de bergen of je kennis van reizen en klimmen in de bergen vergroot? NPSB bergsport organiseert bergsport avonturen voor en met collega’s van Politie en Marechaussee.

Als het aan ons ligt kan je dit jaar mee op reis in het hoog alpine terrein rond de Wildspitze (alpine basis cursus C1), kiezen voor een beginners cursus sportklimmen in de Belgische Ardennen of een week mee naar Arco in Italië, waar de instructeurs van First Acsent je leren om zelfstandig (single pitch) rotswanden te beklimmen.
Via de onderstaande links kom je direct op de site van onze samenwerkingspartners, hier staat alle informatie over de reizen en is de reis ook te boeken.

https://www.bergsportreizen.nl/npsb/alpinisme/basiscursus/vernagt

First Acsent sportklimweekend Ardennen
First Acsent sportklimweekend Ardennen

https://www.firstascent.nl/event/introductiecursus-sportklimmen-20-21-mei/

De NPSB sponsort jou deelname aan deze reizen met een aanzienlijke bijdrage.
Het sportklimweekend in de Ardennen is een zogenoemde 50% reis, waardoor de helft van de kosten door de NPSB wordt betaald. Dit weekend kost je dus nog maar 150,- euro.
De alpine basis cursus in Oostenrijk is te boeken voor 925,- euro en de single pitch sportklim cursus in Italië kost 370,- euro.

First Acsent sportklimmen single pitch Arco Italië
First Acsent sportklimmen single pitch Arco Italië

https://www.firstascent.nl/arco-reis/

Alle benodigde technische bergsport materialen zijn voorradig. Je hoeft dus voor de C1 cursus alleen nog je eigen bergsport schoenen (cat. C/D stijgijzer vast) en rugzak (min. 45 liter) mee te nemen. Voor de sportklim activiteiten heb je aan eigen klimschoenen genoeg.