Oefenwedstrijd tegen de Koninklijke Landmacht

0
51
Basketbal landmacht Utrecht 2024

Sinds lange tijd heeft het Nederlands Politie Basketbal Team weer eens een oefenwedstijd kunnen spelen. De contacten met het basketbalteam van de Landmacht zijn onlangs aangehaald wat nu mocht resulteren in deze wedstrijd op 26 juni jl. op de Kromhoutkazerne te Utrecht.

Het politiebasketbalteam gaat door een lastige periode op dit moment. Het aantal spelers is behoorlijk teruggelopen en nieuwe aanwas lijkt moeilijk zijn weg te vinden naar het team. Hierdoor wordt fatsoenlijk trainen dan ook steeds lastiger. Aan de spelers die er wel altijd zijn ligt het zeker niet en gelukkig hebben we de laatste maanden weer een aantal nieuwe spelers mogen begroeten.

Voor een aantal jaren terug hebben we ook al eens op deze locatie mogen spelen, toen tegen het Defensie Basketbalteam. Dit liep toen uit op een behoorlijke teleurstelling voor ons en we waren voornemens dit niet nogmaals zonder slag of stoot te laten gebeuren. Iedereen was keurig op tijd aanwezig en wij mochten Maarten verwelkomen als nieuwe speler van ons team. Daarnaast was er een oude bekende van het team aanwezig, oud-speler en team-icoon Anthony welke als supporter aansloot deze dag.

Met een selectie van 9 spelers en coach Davor begonnen wij de wedstrijd met de openingsscore van Sander, welke sowieso goed op dreef was aan het begin van de wedstrijd. De score ging vervolgens wat op en neer waarbij het Landmacht team meermaals uitliep naar een punt of 5 tot zelfs 14 verschil. Aan het einde van de eerste helft kwamen wij door sterk teamspel nog weer terug in de wedstrijd en betrof het verschil met rust 4 punten.

Na de break konden wij deze sterke lijn doorzetten en kwamen wij zelfs op een minimale voorsprong van enkele punten. Dat konden we helaas niet lang volhouden en begon het Landmacht team aan een zeer sterke periode waarin makkelijk het netje werd gevonden en de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Vooral de inside scores vielen gemakkelijk bij onze tegenstander en ook kregen wij een aantal knappe driepunters om de oren en dat zorgde hier en daar voor wat frustratie en irritatie aan politie-zijde. In een time-out van coach Davor werd dit natuurlijk uitvoerig besproken waarna er ook weer een beter Politie team het veld in kwam en de achterstand beetje bij beetje weer werd ingelopen. Echter ging vermoeidheid wel een rol spelen aan onze kant waar de tegenstanders met 12 spelers net iets meer rust konden pakken. Uiteindelijk werd de eindstand terecht bepaald op 81-72 in het voordeel van het Landmacht team, maar waren wij zeker wel tevreden met het vertoonde spel. Zeker als je in gedachten houdt dat wij weinig met elkaar hebben kunnen trainen en ook nog een aantal spelers niet aanwezig konden zijn bij deze wedstijd. Dit biedt dus zeker perspectief voor de nabije toekomst, en we hebben al het voornemen uitgesproken om aan het eind van dit jaar nogmaals tegen het Landmacht team te spelen.

Topscorers Politie: Jur en Sander.