0
542
oefenwedstrijd-basketbal

Het afgelopen jaar hebben wij na de enigszins teleurstellende kwalificatie in februari en het daardoor misgelopen EK in Frankrijk in de zomer enkel met elkaar getraind.

Om het jaar toch nog leuk af te kunnen sluiten hebben wij op 28 december een oefenwedstrijd gespeeld tegen ZAC 2 uit Zwolle. Deze wedstrijd vond plaats tijdens onze laatste training van dit jaar in het IBT Centrum in Almere. Dit was ook een mooie gelegenheid om de nieuwe wedstrijdtenues voor het eerst eens te kunnen dragen en tevens was dit het onofficiële afscheidsmoment van Steven van Baal welke na een aantal jaren heeft besloten te stoppen als gedelegeerde.

Er werd gespeeld zonder de aanwezigheid van scheidsrechters en de wedstrijd duurde 4 x 12 minuten doorlopende speeltijd. Beide teams hadden 8 a 9 spelers tot hun beschikking en het Nederlands Politie team speelde met 3 nieuwe spelers en was duidelijk nog zoekende in het samenspel. De tegenstander echter is een prima op elkaar ingespeeld team met een aantal goede spelers. Het begin was echter voor het Politie team en er werd een kleine voorsprong op het scorebord gezet, echter lieten de gasten zich niet onbetuigd en bogen deze achterstand al vrij snel om in een voorsprong welke zij tot aan de rust langzaam aan uitbouwden tot ongeveer 15 punten verschil. Na rust kwamen wij behoorlijk goed uit de startblokken en brachten de achterstand terug tot een punt of 7. Hierna begon het echter weer enigszins te haperen bij ons en konden de gasten wederom de voorsprong uitbouwen naar een comfortabele voorsprong van meer dan 16 punten.

Tegen het einde van de wedstrijd bleken wij in staat om de achterstand nogmaals terug te brengen tot 5 punten echter konden wij niet dichterbij komen en liep de tegenstander nogmaals weer uit naar 14 punten verschil door onder meer een paar prima afstand schoten. Na nog een paar keer te hebben gewisseld en nog enkele prima scores van onze kant stond er een eindstand van 67-76 op het scorebord.

Al met al een prima resultaat wanneer je bedenkt dat wij door omstandigheden dit jaar enkel maar een paar keer konden trainen en met 3 nieuwe spelers aan deze wedstrijd begonnen. Het streven voor het nieuwe jaar is om vaker oefenwedstrijden te gaan spelen om zo het team nog beter op elkaar in gespeeld te laten worden.