Partner dag NPSB herstelsport

0
437
bijeenkomst-partner-dag

Donderdag 10 augustus stond in het teken van het 6e opwerkmoment voor de NPSB herstelsportgroep 2023. Deze keer waren ook partners en familieleden welkom. Voor het herstel zijn partners en familieleden tenslotte van onschatbare waarde, een goede reden om ze mee te nemen in het programma. Zo kon er kennis gemaakt worden met de mensen achter de NPSB herstelsport en kregen de partners en familieleden een inkijkje in wat de NPSB herstelsport inhoudt en waar de groep naartoe werkt. En natuurlijk werd er ook samen bewogen.

Waardering en erkenning
De groep was die dag te gast op het Nederlandse Veteranen Instituut (NLVi) in Doorn, bij stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). Wilma Bakker sprak namens WEP en vertelde waar de stichting zich mee bezig houdt en waarom WEP zo betrokken is bij de NPSB herstelsport. Stichting WEP is verbindend, liefdevol en laagdrempelig. De NPSB herstelsport is dat ook en helpt collega’s die door welke omstandigheid dan ook zijn uitgevallen met positieve aandacht en laagdrempelige sport en beweging.

Samen, buiten, bewegen
De bedenkers van de NPSB herstelsport vertelden hoe de herstelsport ooit is ontstaan. Dat de NPSB herstelsport voor het vierde jaar achtereen wordt georganiseerd geeft aan dat het voorziet in een behoefte. Bij de groep horen en samen in de natuur bewegen binnen de eigen mogelijkheden, daar draait het bij de NPSB Herstelsport om. Samen, buiten, bewegen, ingewikkelder wordt het niet. Daarnaast worden tijdens de bijeenkomsten verschillende sprekers uit het eigen netwerk uitgenodigd om te vertellen over onderwerpen die van belang zijn bij het herstel van mentale en/of fysieke blessures.

bijeenkomst-partner-dag

Wandelen met een hoogtepunt
Na het onderdeel ‘binnen’ was het tijd om naar ‘buiten’ te gaan. Er stond een wandeling op het programma naar uitkijktoren De Kaap. Vanaf ruim 25 meter hoogte genoot iedereen van het uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. Via een omweg liep de groep al keuvelend terug naar de parkeerplaats. Terug bij het NLVi werden de familieleden gevraagd naar hun indrukken. Een moeder vertelde dat ze zo blij was dat haar dochter aan het programma deelnam. Een partner vertelde dat de saamhorigheid van de groep opviel.

bijeenkomst-partner-dag

Gezonde lunch en vooruitkijken
De dag werd afgesloten met een gezonde lunch waarna een groot deel van de groep ook nog even bleef zitten om na te praten en vooruit te kijken naar de apotheose van het programma: de herstelsportreis in oktober naar Schotland. In september vindt nog een tweetal opwerkmomenten plaats, waarna de groep klaar zal zijn voor de doe-reis aan boord van de Flying Dutchman.

Meer weten over stichting WEP? Bezoek snel hun website: https://www.wep.nu/

Meer weten over de NPSB herstelsport? Stuur je vraag naar npsbkantoor@politiesport.nl