0
307
wk-polen
WK Polen

Als generale repetitie richting het WK Beachkorfbal in Polen, nam het politiekorfbalteam op zondag 20 augustus deel aan het NK Beachkorfbal in Scheveningen. Een stralende dag op het strand, beter hadden we het niet kunnen treffen. In de poulefase werden alle wedstrijden gewonnen, waardoor we einde van de middag de finale mochten spelen. Deze werd ook gewonnen, waardoor we ons weer Nederlands Kampioen Beachkorfbal mochten noemen. Daarmee waren we automatisch geplaatst voor het WK Beachkorfbal in 2024! Weer een mooie prestatie van dit team!

Een paar dagen later, woensdag 23 augustus, vertrok het team met een eigen bondscoach vanuit de korfbalbond richting Wroclaw in Polen. Met alle ellende van vorig jaar nog in ons achterhoofd waren we toch wel een beetje zenuwachtig of de vlucht wel zou gaan. Pas toen de wielen van het vliegtuig los kwamen van de grond, konden we ontspannen beginnen aan onze reis. Een klein uurtje later landden we op de luchthaven van Wroclaw. Alle dagen hebben we ons verbaasd over hoe mooi deze stad is. Echt een aanrader!

Na wat rust te hebben gepakt begonnen we donderdagochtend vroeg aan onze training op de locatie waar het WK gehouden zou worden. Daar was men nog druk met opbouwen. Hulde voor alle vrijwilligers! De rest van de dag konden we ontspannen en gingen we op tijd naar bed om de volgende dag te kunnen knallen in de poulefase. Door de bondscoach waren drie doelen gesteld. Het eerste doel was het beter doen dan het afgelopen jaar en dat was het winnen van de kwartfinale. De eerste aanwezig bij het team, maar in de eerste minuten had Polen niet veel te vertellen en werd deze eerste wedstrijd winnend afgesloten. Ook Turkije, Engeland, Schotland en Catalonië werden verslagen op deze eerste dag. De wedstrijd waar het billen knijpen was, was tegen de USA. Dit team bestaat uit basketballers die in de coronatijd het Beachkorfbal hebben ontdekt. Team USA bestaat uit zeer lange fysieke spelers, die heel snel spelen en ook erg fysiek zijn in hun spel. Daarbij hebben ze een goed (basketbal-)schot en halen hun punten veel uit 2-punters erin knallen. Deze wedstrijd werd gelijk en daarna werd er gespeeld voor de golden goal die Ineke er feilloos in schoot! Door alles te winnen, werden we eerste in de poule!

Zaterdag kwamen we in de kwartfinale uit tegen Wales. Deze wedstrijd wonnen we makkelijk met 12-2. Doel 1 gehaald! Doordat de USA in een spannende wedstrijd met 1 punt verschil won van Hongarije, werd dat onze tegenstander in de halve finale. Het volgende doel was de finale halen.

De halve finale werd een lastige wedstrijd, waarin wij met rust 2-1 voorstonden. Na rust werd het al snel 3-1, maar het lukte de USA om op gelijke hoogte te komen. Daar was Bjarne die de 4-3 maakte en ons daarmee naar de finale schoot! Doel 2 was gehaald! Doel 3 werd het behalen van goud!

De finale werd gespeeld tegen België, iets wat vaker voorkomt in de korfbalwereld. Twee landen die goed kunnen korfballen, dus het zou aanpoten worden. We begonnen goed en stonden met 3-0 voor, België scoorde in de eerste helft ook nog mee, maar met rust was de stand 6-3 in het voordeel van het politieteam.
Helaas werd direct na rust door de Belgen een 2-punter gemaakt, waardoor zij weer met 6-5 erg dichtbij kwamen en zelfs de stand wisten om te buigen naar een 6-7 voorsprong. Het lukte ons niet meer om een doelpunt te maken in de tweede helft en de Belgen wonnen met 6-8. Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij we naar huis gingen met een zilveren plak. Eerst overheerste natuurlijk de teleurstelling maar de finale halen en met zilver naar huis, is een enorm goede prestatie!

We kijken terug om een paar hele mooie sportieve dagen!