Politiesporters actief tijdens DK OCR

0
439
Start politie.

‘Pfftttt wat veel lopen zeg, dat had van mij wel wat minder mogen zijn. En dan wat meer moeilijke hindernissen’. Dit waren de eerste woorden van Wendy (Oost-Nederland) direct na de finish van haar OCR-run afgelopen woensdag 27 september tijdens het Defensie Kampioenschap Obstacle Cours Run. Zij legde beslag op de zilveren politie medaille in Schaarsbergen. Wat voor de één een nadeel is, is voor de andere een voordeel. Waar Wendy het liefst veel en moeilijke hindernissen heeft, kan de andere beter uit de voeten met veel loopwerk en niet-ingewikkelde hindernissen. De winnares in het politieklassement bij de vrouwen, Sanne (PDC) beheerste beide: ze was de sterkere loper én ze kon ook nog eens goed uit de voeten op de hindernissen.

De organisatie van het event was duidelijk: ‘we hebben de opdracht om jaarlijks een laagdrempelige OCR-wedstrijd te organiseren waar ook de minder geoefende klimmers goed uit de voeten kunnen’. En daar slaagde men bij deze editie ruimschoots in! De Sportcommissie van de Landmacht had twee mooie en uitdagende routes uitgezet, een van 6 en een van 12 kilometer, over het terrein van de Oranje Kazerne in Schaarsbergen. Er waren eenvoudige hindernissen, passages door de struiken én hindernissen die net even wat meer inzet vroegen. De winnaar van de politie-wedstrijd bij de mannen, Michel (PA Drachten) gebruikte zijn snelheid in combinatie met zijn klimvermogen en legde de 12 zware kilometers af in minder dan een uur. Hiermee was hij de nummer twee in het politieklassement, routinier Ewout (LE), nét even te snel af.

Aan het defensie kampioenschap deed een kleine 50 politie collega’s mee. Ze werden in speciale politie-startgroepen weggeschoten. De een ging er snel en solo vandoor en de andere ging iets minder snel en liep samen op met een maatje. Het kon allemaal op deze mooie en zonovergoten dag!

Na afloop van de wedstrijd sprak gedelegeerde Michèl Hagenbeek de politiedeelnemers toe en huldigde samen met Tom Torensma (gedelegeerde NPSB survival/OCR) en Jacqueline Rustidge (NPSB-kantoor) de top drie bij de mannen en de vrouwen. Daarna volgde een rondje langs de mogelijk makers: de mensen van de Sportcommissie van de Landmacht en hun vrijwilligers. Ze werden heel hartelijk bedankt voor de uitnodiging om met politie collega’s deel te nemen aan het defensie kampioenschap. Buiten mededingen van de defensie titels, dat wel, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. In tegendeel: de uitnodiging voor volgend jaar staat en dan zijn we er weer heel graag bij!

Uitslagen politieklassement:
Vrouwen
1. Sanne (PDC)
2. Wendy (Oost-Nederland
3. Mariska (Amsterdam)
Mannen
1. Michel (PA Drachten)
2. Ewout (LE)
3. Jeroen (Amsterdam

De volledige uitslagenlijst wordt geplaatst op
https://www.sportcommissie.nl/Kampioenschappen-Oud-2023/2709-DK-Obstacle-Run/