Politiesporters actief tijdens Zevenheuvelentrail en -hike weekend

0
545

In het weekend van zaterdag en zondag 23 op 24 september togen honderden liefhebbers van het wandelen en hardlopen in de natuur naar Museumpark Orientalis in Berg en Dal, vlak achter Nijmegen. Niet zozeer om het bijzondere museum te bezoeken (de locatie was een bonus), maar wel om deel te nemen aan de Zevenheuveltrail of -hike. Onder hen bevonden zich ruim 80 collega’s. Ongeveer de helft koos voor de trail en de andere helft voor de hike.

Dat iedereen zichzelf kon uitdagen op zijn of haar eigen niveau was te danken aan de laagdrempeligheid van het evenement. De stichting Zevenheuvelenloop, organisator van het trail- en hike-weekend, had routes uitgezet tussen 7 en 56 kilometer (trail) en 7 en 28 kilometer (hike). De Duivelsberg bood enorm veel uitdaging en de verzorgingsposten onderweg boden momenten van rust. Iedereen kon op eigen tempo de gekozen afstand afleggen. Een aantal koos ervoor om samen te lopen, anderen gingen als groep op pad. De een koos voor snelheid, de andere voor gezelligheid. Speciaal voor de politiedeelnemers hadden de vrijwilligers van de NPSB in een van de museumhuizen, de Karavanserai, een plek van samenkomst ingericht met het bekende witte politie hardloopshirt, fruit en sportrepen. De politiesporters werden daar met een glimlach en praatje ontvangen. Ook dat hoort bij de politiesport en het gevoel van saamhorigheid en plezier was groot.

In 2024 komt de Zevenheuvelentrail en –hike terug op de NPSB kalender. Het is een geweldig mooi en goed georganiseerd evenement is en iedereen kan meedoen. Of je nu überfit bent of net weer begint met bewegen, de Zevenheuvelentrail en -hike is geschikt! Politiesport is per slot van rekening voor alle collega’s die willen bewegen, snel of op een rustig tempo!