Schultz grossiert in goud

0
99

Vrijdag 15 maart 2024, plaats Veenendaal. Verzamelen op de schietlocatie van Prins Hendrik, inschrijven, spullen uitpakken, voorbereiden en daarna klonk het geluid van geloste schoten weer als vanouds in de oren. Omdat de afzuiging niet direct werd aangezet, konden de schutters ook nog kort genieten van de geur van verse kruitdampen, maar dat werd snel de das omgedaan.

Geplaagd door ziekte en begenadigd door vakantie zorgden voor een ietwat uitgedund deelnemersveld, waar wel een nieuwkomer werd verwelkomd. Helemaal nieuw was hij niet, want als ploeggenoot van APGS had hij zijn sporen al verdiend, maar als individueel maakte hij zijn debuut. Afwachten dus wat deze ‘nieuwe’ als tegenstand zou gaan bieden. En dat bleek niet voor de poes.

Die dag werd het NK Sportwapens (deel I) geschoten waar de pistool of revolver onderdelen aan bod komen. En dat zijn er maar liefst vijf. De nieuweling Ton Schulz schreef op alles in. Je zag bij sommigen de wenkbrauwen al optrekken. Nou ja, wij weten wat we kunnen en jij moet het nog maar laten zien. Dat werd een feestje, voor Ton dan.

Vier van de vijf onderdelen wist hij op zijn naam te zetten, waarmee Ton zijn onvervalste klasse toonde. Alleen Gert Jan Hoolwerf wist één titeltje naar zich toe te trekken, Meesterkaart Zwaar. Alle andere, Meesterkaart Licht, Sportpistool Zwaar en Licht en Klein Kaliber Pistool werden door Ton, met enige overmacht door hem binnengehaald. Een overduidelijke Kampioen (met Hoofdletter) voor 2024. De overigen hadden het nakijken, zij het dat zilver en brons natuurlijk onder hen werd verdeeld en er een paar beteuterd met lege handen bleven staan.
Het visitekaartje was afgegeven, een groots kampioen, waartegen, door te blijven oefenen, wel enig kruit gewassen is. Twaalf maanden is daar tijd voor en kan de strijd opnieuw losbartsten. Een heerlijke schietdag was ons aller deel.
Trekt de schietsport in NPSB verband u ook aan? Aarzel dan niet en neem contact op met één van de gedelegeerden of kom eens op een van onze maandelijkse trainingsdagen.

Gert Jan Hoolwerf
Gedelegeerde schietsport