Verslag EK tafeltennis Praag

0
33
EK tafeltennis Praag

Vijf jaar na het vorige EK tafeltennis in Bratislava waren we nu wat dichter bij huis te gast in Praag voor het 9e USPE European Police Championships Table Tennis.
Met een goed verzorgde busreis door de chauffeurs Mark en Marco van de Koninklijke Marechaussee kwamen we op maandag aan in Praag.

Vier deelnemers waren ook bij het vorige EK al aanwezig: Jacky Alting, Brenda Veenstra, Vincent Blom en Marco Gerritse. Deze werden aangevuld met de nieuwelingen: Esther Bos, Albert van Beek en Levent Akkaya.
Op dinsdag ging het toernooi van start met de landenwedstrijden waar zowel ons herenteam als ons damesteam niet door de poulefase wisten te komen.
Daarna werd een begin gemaakt met de gemengd dubbels en de dubbels. Bij het gemengd dubbel wisten Jacky en Levent de kwartfinale te bereiken. Vincent en Esther strandden een ronde eerder.
In het dubbel was de achtste finale ook het eindstation voor Esther/Brenda, Marco/Vincent en Albet/Levent.
Nadat bij het enkelspel bijna iedereen door de poulefase wist te komen viel voor Jacky, Esther en Marco het doek in de kwartfinale.

Alle hoop van Nederland was daarna gevestigd op Vincent Blom. Vijf jaar geleden werd hij verdienstelijk 3e.
Het toeval wilde dat hij dezelfde tegenstander trof in de halve finale waar hij vijf jaar geleden van verloor met 3-2. Na een snelle 0-1 achterstand in games herstelde Vincent zich heel goed en pakte de volgende twee games overtuigend. Helaas bleek de 2-1 voorsprong ook deze keer niet voldoende en ging de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 verloren. Hiermee opnieuw een verdienstelijke 3e plaats voor Vincent Blom.
Op zaterdag werden spelers en coach weer veilig afgezet in Apeldoorn en kan er worden teruggekeken op een week met mooi en gezellig tafeltennis en een weerzien met vele collega’s uit andere landen.