0
53

Op woensdag 29 mei werd voor de 12e keer het NK-tennis georganiseerd.
Gestreden werd in de enkel, dubbel en mix van speelsterkte 2 tm 8.
Dit kampioenschap wordt buiten op gravelbanen georganiseerd. Normaal gesproken in deze tijd van het jaar, denk je lekker buitenspelen en toeschouwers op het terras.

Voor de zekerheid is er een regengarantie in de begroting opgenomen. Dit betekent dat indien we buiten niet kunnen spelen we als reserve de 9 binnen banen mogen gebruiken in het Tulip Tennis Center te Hilversum.
Wanneer de organisatie rond 07.00 in Hilversum aankomt bleek al snel dat die regen garantie hard nodig was.

De banen stonden een beetje blank maar door de hoeveelheid regen die dag werd dat later een zwembad en werd er al gevraagd of we ook meededen met het NK zwemmen. Dus snel gaan plannen zodat tegen de tijd dat de spelers / sters zich melden de planning rond was en we het gehele toernooi door konden laten gaan.

Dit jaar waren er minder tennis(t)ers dan het afgelopen jaar maar werd er niet minder hard om de titel gestreden. In de meeste klasse werd in poule vorm gespeeld waar degene met de meeste gewonnen wedstrijden de kampioen was. In het totaal zijn er een 100 wedstrijden gespeeld. In de categorie 7-8 waren voldoende deelnemers voor 2 of 3 poules wat leidde tot een halve en of finale.

Tussentijds werd voorzien ineen goede lunch en om16.45 werden de prijzen uitgereikt.
Mooi om te zien dat meerdere kampioenen van 2023 nu ook weer in de strijd meededen.
Een enkeling lukte het om de titel te prolongeren, andere moesten genoegen nemen met een 2e plaats.