Zon en sportiviteit tijdens NMK obstaclerun 2022

0
748

Nadat de sportcommissie van de Koninklijke Landmacht (KL) had aangegeven dat de politie voor de tweede keer kon deelnemen aan het NMK obstaclerun in Schaarsbergen gingen de NPSB gedelegeerden survival/adventure direct stappen zetten. Eerdere deelnemers ontvingen een uitnodiging en ook via de nieuwsbrief werden collega’s van politie en KMar opgeroepen om deel te nemen. Op woensdag 28 september stond namens de NPSB een groep van 56 geoefende en gemotiveerde sporters aan de start van de run.

NPSB laantje
Brugging Sport Constructions bouwde een heus NPSB laantje op het centrale veld bij de start. De sporters moesten daar onder andere een swingover, woodclimb en up en under bedwingen. En een flying monkey; een sprekende naam voor een lastig obstakel. De sportgroep van de KL had het evenement strak georganiseerd met voor recreanten een parcours van 6 kilometer en voor wedstrijdlopers twee lusjes van totaal ruim 14 kilometer. Naast het NPSB laantje moesten deelnemers onder andere slepen met zware platen, paintball schieten en kruipen onder pantservoertuigen. Het was een afwisselend parcours.

Ingrediënten voor een perfecte dag
Opvallend was de verzorging en logistiek. Het ontbrak de deelnemers aan niets. Lunchpakket, goede parkeer- en douchegelegenheid en een gemoedelijke sfeer. Allemaal ingrediënten voor een perfecte dag en een goede run. Dit jaar was er een heus politieklassement en er werd flink gestreden om de prijzen, De prijsuitreiking werd gedaan door aankomende bestuurslid Jeroen van den Berg, tevens beoefenaar van deze tak van sport. Jeroen had van tevoren zelf ook nog deelgenomen en kon vanuit zijn perspectief de run belichten.

 

 

Het was – mede door de perfecte omstandigheden – een mooie dag waarop de basis voor een verdere samenwerking tussen politie- en defensiesport werd gelegd.

Uitslagen

Dames
1e plaats Renske Verboort
2e plaats Janinne Veenma

Heren
1e plaats Marinus Heerens
2e plaats Ewout Westdijk
3e plaats Edwin van de Pol

Meer foto’s zijn te vinden op www.sportcommissie.nl