NK tafeltennis 2023 Hattem

0
517
nk-tafeltennis

Na een half jaar (de vorige was in juni vorig jaar door Corona) kon de 44e editie van het Nederlands Kampioenschap tafeltennis Politie/KMAR weer van start gaan in de mooie speelzaal van Smash’70 in Hattem.

Zoals gewoonlijk werden de deelnemers(sters) weer hartelijk ontvangen met koffie en thee door de beide bardames.

Wedstrijdleider Ruud Schoon had ook alles weer prima voor elkaar. Morgens werd gestart met de voorrondes van het enkelspel in de klasse A. De B en C deelnemers mochten in een voorronde uitmaken in voor welke klasse ze zich zouden plaatsen.

NK-tafeltennis

Zo rond het middaguur werd een gepauzeerd voor een goed verzorgde lunch met soep, broodjes en een kroket of kaassoufflé.  Na de lunch werden de laatste beslissende partijen in het enkelspel gespeeld.

In de C-klasse ging de 1e prijs naar Rob Groenen. Bij de vorige kampioenschappen eindigde hij nog als 2e.  De wedstrijd waarin hij Marc Klutman versloeg was echter wel heel erg spannend gezien de gamestanden van 11-9, 9-11, 11-9, 9-11 en 11-9. Marc Klutman was vorig jaar derde en steeg dus één plek maar er had meer ingezeten voor hem.

In de B-klasse eenzelfde beeld. De winst ging hier naar oudgediende Wilma v.d. Zee voor Ronald Samson, de nrs. 2 en 4 van vorig jaar. Hoewel Wilma in drie wedstrijden 4 games nodig had voor de overwinning wist zij Ronald wel met 3-0 te verslaan in de onderlinge wedstrijd.

In de A-klasse veroverde Vincent Blom opnieuw de titel. Titelverdediger Marco Gerritse kon helaas niet meedoen vanwege wintersportvakantie.  Nieuwkomer Albert van Beek zorgde er echter voor dat Vincent er dit jaar toch vol voor moest gaan.  In een spannende en mooie wedstrijd viel de beslissing in de vijfde game: 11-8, 5-11, 13-11, 9-11 en 11-6 voor Vincent.  Derde werd Jeroen Schoonewille die met 3-1 van Matthijs Assman wist te winnen..

Het dubbel leverde ook al spannende wedstrijden op. Het winnende koppel Bert Steur/Bert Westers verloren een wedstrijd van Wim Buter en Vincent Blom. In de beslissende wedstrijd tegen Coen Striegel en Levent Akkaya wisten ze echter te winnen met 12-10 en 12-10 zodat ze op onderling resultaat toch 1e werden voor Striegel/Akkaya.

Al met al wat het weer een gezellige en geslaagde dag die door een aantal deelnemers werd afgesloten met een bezoek aan de plaatselijke Chinees.