Podiumplaatsen politie bij Open Militair Kampioenschap trailrunning

0
791
Podiumplaatsen politie bij Open Militair Kampioenschap trailrunning

Een oproep van de Koninklijke Mareschaussee aan het adres van de NPSB om deel te nemen aan het Open Militair Kampioenschap trailrunning (OMK) was niet aan dovemans-oren. Zo’n 25 collega’s – waaronder een groep van fit@np Midden-Nederland en enkele NPSB herstelsporters – maakten gebruik van het aanbod en togen op donderdag 27 oktober jl. naar het trail-feest van de KMar op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn.

De organisatie had in het Orderbos routes uitgezet van 6, 12 en 20 kilometer. Deze afstanden konden wandelend of hardlopend worden afgelegd. Onder de klanken van vrolijke jaren 70 en 80 muziek werden de deelnemers op pad gestuurd. Genietend van de prachtige herfstkleuren onder een heerlijk najaarszonnetje. ’s Middags was er een aparte wedstrijd binnen de wedstrijd: een heuse strijd der studenten! Teams van OTC KMar studenten gingen de strijd aan tegen elkaar én tegen twee studententeams van de politieacademie. De KMar studenten trokken hierbij aan het langste eind. Na afloop kregen de deelnemers, zo’n 150 in totaal, een heerlijke pastamaaltijd aangeboden waarna de prijzen werden uitgereikt. Ook politie collega’s werden op het podium gehuldigd en kregen een mooie defensie medaille omgehangen.

Podiumplaatsen politie bij Open Militair Kampioenschap trailrunning

De NPSB afdeling atetiek-trail-survival blikt tevreden terug en ziet uit naar meer kansen om samen met de KMar op te trekken bij de organisatie evenementen.