Sportklim reis/cursus aanbod 2022

0
1118

Sportklimweekend België

Altijd al eens als een echte klimmer tegen de steile rotsen op willen klimmen of juist opzoek naar tips om je rots klim techniek te verbeteren. De NPSB bergsport organiseert samen met First Acsent een sportklimweekend in de Belgische Ardennen.
Dit is de kans om te samen met professionele begeleiders dit avontuur aan te gaan.
Als Corona geen beletsel meer is willen we in het weekend van 20 t/m 22 augustus naar het Belgische plaatsje Yvoir afreizen.
Op de vrijdag avond nemen we je mee in de theoretische kennis van het sportklimmen in de rotsen, zodat we de volgende ochtend direct de wand in kunnen. Gedurende de zaterdag en zondag zal je vele route’s kunnen klimmen. Als je in de twee dagen voldoende scoort op de inhoud van het programma, ga je zondag aan het eind van de middag met je (indoor toprope) Klim Vaardigheids Bewijs terug naar huis.

6 daagse sportklimcursus Single en Multi Pitch, Karinthië (Oostenrijk)

Ga met de NPSB en First Ascent mee op avontuur naar Karinthië in Oostenrijk.
De provincie van bergen en meren is met een grote variëteit aan rotsklimroutes een geweldige uitvalsbasis voor de beginnende en de gevorderde sportklimmer.
6-daagse cursus in Karinthië (Oostenrijk) – (firstascent.nl)

Alpine reis/cursus aanbod 2022

Alpine basis cursus Sneeuw en IJs C1

In het ruige Silvrettagebergte leer je de eerste vaardigheden van het alpinisme. Van groene Alpenweiden tot het eeuwige ijs van de drieduizenders. Dit is het rijk van de steenbok en arend. Vanuit Galtür maak je een wandeltocht naar de Jamtalhütte. Op de Jamtalferner oefen je met stijgijzers en leer je remmen in steile sneeuw. De volgende dag beklim je de Haagspitze (3029 m). Voor het oefenen van gletsjerspleetreddingen ga je naar de Vermuntgletsjer en beklim je de Dreiländerspitze (3197 m) op de grens tussen Graubünden, Tirol en Vorarlberg. Nog lang niet moe? Daal dan af naar de Wiesbadenerhütte en beklim de Ochsenkopf (3057 m) en de Piz Buin (3312 m) of de Silvrettahorn (3244 m).
Al voor het vijfde jaar op rij een topprogramma!

https://www.bergsportreizen.nl/npsb/alpinisme/basiscursus/silvretta

Alpine gevorderde cursus C2

Toe aan een fysieke uitdaging in de Alpen? De Ortler in Italië stelt je op de proef. De huttenovergangen zijn hier al hoogalpiene tochten op zich. Vanaf de Schaubachhütte en Zufalhütte beklim je meerdere toppen en werk je aan je alpiene technieken. Vervolgens ga je naar de Payerhütte voor de bekroning: de Ortler (3905 m). Sta je op de top, bedenk dan dat soldaten hier in de Eerste Wereldoorlog een kanon naar boven sleepten. Dat heeft heel wat mensenlevens gekost, terwijl het kanon uiteindelijk nooit is ingezet.

https://www.bergsportreizen.nl/npsb/alpinisme/gevorderdencursus/ortler