De strijd om de rood-wit-blauwe trui kan eindelijk weer van start gaan!

0
648

Na lang wachten is het eindelijk weer mogelijk om dit jaar een Nederlands Kampioenschap te organiseren vanuit de NPSB.

Dit willen we meteen goed doen door dit jaar een NK tijdrijden, NK weg en NK mountainbike te houden. We hebben jullie daarbij nodig dus rekenen erop dat jullie met net zoveel enthousiasme als ons weer willen deelnemen! Hoe mooi is het om eindelijk weer een dag te kunnen strijden tegen je collega’s uit het hele land.

NK tijdrijden 16 april 2022
De allereerste kans op een mooie titel vindt plaats op 16 april 2022 in Almere. We sluiten hierbij aan bij de organisatie van de Tri2one tijdrit Almere. Een tijdrit die al jarenlang populair is onder beginners die voor het eerst hun race tegen de klok starten op een normale racefiets, tot de meest aerodynamische tijdritspecialisten. De tijdrit zal gehouden worden op de Gooimeerdijk-Oost. We rijden twee rondes van 14 kilometer en voor het overgrote deel over een brede autoweg. Dit supersnelle parcours zal vast gaan zorgen voor mooie gemiddelde snelheden!

De inschrijflink volgt binnenkort. We schrijven ons daarbij in voor de afstand van 28 kilometer. De NPSB betaalt jouw inschrijfgeld. Op de website https://start-2-finish.nl/tijdrit-almere/ kan je je alvast oriënteren op het parcours (let op, schrijf je dus nog niet in via de reguliere inschrijflink via de website!).

NK wegwedstrijd 6 juli 2022
De wegwedstrijd voor de strijd om de trui zal dit jaar wederom op de Nedereindse Berg in Utrecht plaatsvinden. Afgelopen jaren heeft dit parcours altijd voor een mooie wedstrijd gezorgd dus dat zien we dit jaar graag weer terug. Ook dit jaar starten we met de funklasse, waardoor collega’s met wat minder wedstrijdervaring mooi kunnen zien hoe leuk het is om een echte wedstrijd te rijden in een peloton. Daaropvolgend zullen de 40-, 40+, 50+ en dames in actie komen. De exacte tijdsblokken en inschrijflink volgen ook binnenkort. Houd de datum in ieder geval al vrij, maak zoveel mogelijk collega’s enthousiast om mee te doen aan dit mooie (en gezellige) evenement en niet geheel onbelangrijk: stap de fiets op om lekker te gaan trainen voor dit mooie doel!

NK MTB
Ook wordt dit najaar het NK Mountainbike georganiseerd. Locatie en datum volgen binnenkort. Houdt de NPSB kalender hiervoor in de gaten!

We hopen jullie in grote aantallen te zien. Dit zijn mooie momenten om je in de kijker te rijden voor de nationale NPSB wielerselectie, zodat je bijvoorbeeld ook mee zou kunnen naar een EK! Daarnaast kan je voor deze NPSB activiteiten 1 dag bijzonder verlof per jaar schrijven. Stuur dit bericht vooral door naar al jouw fietsende collega’s!

Voor vragen kan je mailen naar wielersport@politiesport.nl