Survivalrun Lingezegen 2023: verzuurde armen, koud water en donuts

0
595

Elst, zondag 16 april 2023

Gehuld in de onmiskenbare roze en blauwe startkleuren, staat de eerste groep politiecollega’s in het startvak met enige vriendelijke competitiedrang te dringen om als eerste weg te zijn. 5, 4, 3, 2, 1, en ze zijn weg. Met een sprintje naar de kano’s begint voor deze tien politiecollega’s de jaarlijkse survivalrun Lingezegen.

Niets ontbrak onze collega’s – een kleine 50 in totaal – deze dag. Het zonnetje liet zich zien, er werd gezweet en geploeterd door de zuigende modder. Zoals vertrouwd bij een survivalrun was halverwege de acht kilometer een flinke prikkel voor de armen in het hindernisbos waarbij de natte en modderige touwen net even dat beetje extra doorzettingsvermogen vroeg van de atleten.

Nadat het zuur de armen had bereikt kon ieder zijn weg vervolgen en de benen op de proef stellen. Een flinke eindsprint door de weilanden van Lingezegen met een verfrissende dip in één van de omliggende meren. De eindhindernis was een gezellig samenkomen van de sporters die een laatste krachtinspanning leverden en de politiecollega’s die hen met wat positieve krachttermen door de laatste meters heen loodsten. Een verbroederende knuffel na de finish maakte deze volwaardige run van deze mooie vereniging compleet.

En zoals je dat bij politiemensen verwacht, de prijzen voor de top drie betroffen uiteraard ook, hoe kan het ook anders, donuts.

Op naar volgend jaar en aan de organisatie onze dank voor een geweldige dag!