Tony Boering Event 2023

0
848

We gaan er weer voor!
Op donderdag 25 mei 2023 gaat het Tony Boering Event van start.  Je kunt je dus vanaf NU inschrijven voor deze datum. Hopelijk tot dan.

De onderstaande activiteiten worden georganiseerd:
* ¼ triatlon
* Volleybal 4×4
* Toertocht racefiets
* Voetbal 7×7
* (Motortoertocht)

Het onstaan van het Tony Boering Event
Tony Boering is IBT docent geweest bij de OBT locatie Zuidlaren (Noord-Nederland), met een liefde voor snelheid en sport.
Hij was natuurlijk erg sportief maar probeerde ook zijn collega’s en vrienden enthousiast te maken om (weer) te gaan sporten.
In 2011 besloten hij en een aantal collega’s mee te doen met de Alpe d’huZes van het KWF. Met zijn allen met caravans en campers naar Frankrijk, wat een feest!
Een sportieve uitdaging die ook nog wat zou opleveren voor het KWF.
Die eerste keer fietste hij met gemak 6 keer naar boven maar wilde eigenlijk nog wel een keer!
Toen er bij hem darmkanker werd geconstateerd, weerhield dat hem er niet van om weer naar Frankrijk te gaan.
Zelf niet meer meedoen maar wel met collega’s aanwezig zijn in deze week en hen laten ervaren hoe mooi fietsen kan zijn.
Nadat de eerste berichten erg positief waren, bleek na controle dat er toch uitzaaiingen in het lichaam waren aangetroffen op de lever en longen.
In de laatste drie jaar van het leven van Tony heeft hij zijn grote wensen, samen met zijn vrouw Elly en zijn kinderen en kleinkind, kunnen uitvoeren.
Een van zijn wensen was om ook nog eens als Motard, mee te kunnen doen met de Alpe d Huzes.
Dit is hem gelukt! In 2016 reed hij zelfs nog naar boven, 2 maanden voor zijn overlijden. In dat jaar is ook het idee geboren om zijn naam aan een,
door IBT-collega’s georganiseerd, sportevenement te verbinden.
Tony is tijdens zijn ziekteproces overal bij betrokken gebleven en heeft in juni 2016  hiervoor zelf het startschot kunnen lossen. Tony is op 29 augustus 2016 overleden.

We hebben hem de belofte gedaan om dit gebeuren groots in stand te houden.

Download pdf

Sportieve groeten !
Bestuur Tony Boering Event