De Texelse laat zijn tanden zien

0
809
Met dank aan De Texelse met zijn allen tegelijk de baan in.

De Cocksdorp – Eén van de meest leuke wedstrijden in het politiegolfseizoen is de Texel Challenge, dit jaar gespeeld op 2 november jl.. En er zijn meerdere redenen waarom: het ritje met de boot en dan al collega’s tegen komen, de waanzinnig mooie baan (dit jaar nog mooier door de vernieuwingen die op de 1e 9 holes zijn aangebracht), het warme welkom op de baan, de Texelse lekkernijen, de sfeer op het eiland. Niet voor niets maken veel golfers er een echt uitje van door één of meerdere overnachtingen te boeken. Dat bleek ook uit het aantal inschrijvingen voor zowel de Par 3 contest op 1 november als de Challenge zelf. 

Prima tweede Par 3 contest
Vorig jaar werd er als pilot een extra wedstrijd georganiseerd op de Par 3-baan van De Texelse, een lus van 9 korte holes die het je zeker niet makkelijk maken. Afstanden die golfers niet gewend zijn en zeer geonduleerde greens waarop je al blij bent met een twee-putt. Het aantal inschrijvingen voor de Par 3 was dit jaar verdubbeld ten opzichte van vorig jaar (van 12 naar 24) al moest één collega helaas op het laatst afhaken vanwege een blessure. Met dank aan de manager van De Texelse, Anita Hiemstra, mochten de spelers kiezen tussen 9 of 18 holes en op vier spelers na ging iedereen voor de volle 18. 

Met windkracht 7 de baan in zorgt voor flinke uitdagingen en sommige ballen werden door de wind terug geblazen waardoor aardig wat extra slagen nodig waren. Gelukkig bleef het droog en zonnig en was het rondje eigenlijk nog best te doen. Hans Snip bleek na afloop de beste in de lage handicapgroep (33 punten), gevolgd door Saskia Koelemij (28 punten) en Martin Regeer (27 punten). In de hogere handicapgroep bleek Ida Rijsdijk de sterkste (30 punten) met op plek 2 en 3 respectievelijk Bertil van der Heide (29 punten) en Frans de Best (ook 29 punten maar iets hogere playing handicap).

Uitwaaien
Net als vorig jaar was het flink uitwaaien tijdens de Texel Challenge. Of zoals sommigen dan zeggen: “je waait uit je verschoning”. De meeste politiegolfers hadden het nieuwe clubhuis van De Texelse nog niet gezien dus dat oogstte veel lof. Met een start op zowel de vernieuwde hole 1 (prachtige nieuwe afslag op een duin) als hole 10 (lastige par 3) ging de wedstrijd om 09.30 uur van start. Zoals altijd lekker op tijd zodat ook de latere starters bij voldoende daglicht hun ronde kunnen spelen. Ondanks een nacht vol regen voorafgaand aan de Challenge lag de baan er uitstekend bij en rolden de ballen prima op de greens. Gelukkig waaide het niet zo hard dat de ballen uit zichzelf gingen rollen want dan had de wedstrijd geannuleerd moeten worden. Onder een flauw zonnetje probeerde iedereen het beste uit zichzelf te halen al kostte dat flink wat inspanning. En veel zoekgeraakte ballen.

Voor het laatst: Texelse manden
Traditiegetrouw had de inmiddels voormalige teamchef Den Helder-Texel de eerste prijzen ter beschikking gesteld. Voor die jarenlange geste werd hij in het zonnetje gezet en bedankt met een mooie mand Texelse producten. En ook volgens traditie bestond de prijzentafel weer geheel uit een aantal manden met Texelse producten en lekkernijen. Dit jaar voor het laatst omdat het NPSB-bestuur heeft verzocht om het prijzenbudget wat naar beneden bij te stellen. Wellicht komen er volgend jaar wel weer Texelse prijzen maar in kleinere of andere vorm. Na de gebruikelijke dankwoorden aan de manager, horecapersoneel en greenkeepers van De Texelse voor de altijd gastvrije ontvangst en het onderhoud van de baan werden de prijzen als volgt verdeeld.

Birdies
Ook dit jaar werden er maar weinig birdies (één slag onder par) gemaakt. Dit jaar waren het er wederom maar vier: Rob van der Veen, Paul Stork, Dick Korsten en Paul Simpelaar.

NEARY’S:

Hole Naam Eenheid
6 Gerard Dekker Noord-Holland
8 Ben van Kwawegen KMAR
10 Ben van Kwawegen KMAR
12 Saskia Koelemij Den Haag
16 niet geslagen

 

GASTEN:

  Naam Ex.hcp. Pl.hcp. Punten
1 Gert Visser 27.7 34 32
2 Ellen Stork 21.7 26 31

 

Playing hcp 22 t/m 36:

  Naam Eenheid Ex.hcp. Pl.hcp. Punten
1 Gerard Dekker Noord-Holland 21.2 26 30
2 Roel op den Brouw Rotterdam 28.7 26 29
3 Karel Siepel Amsterdam 21.8 27 27

 

Playing hcp 0 t/m 21:

  Naam Eenheid Ex.hcp. Pl.hcp. Punten
1 Hans Snip Noord-Holland 14.4 18 33
2 Saskia Koelemij Den Haag 14.0 17 32
3 Rob van der Veen Amsterdam 15.7 19 31

Download: Texel Challenge 2022 – uitslag

WTS
De afsluitende Winter Team Shootout op De Scherpenbergh op 8 december zit helemaal vol. Je kunt nog wel inschrijven en komt dan op de reservelijst terecht. De ervaring leert dat er altijd wel één of twee afzeggingen zijn dus inschrijven kan nog steeds lonen.

 

 

Nieuwe seizoen
De eerste wedstrijd van het seizoen 2023 zal medio maart plaatsvinden (datum en locatie volgens z.s.m.) en de Politiegolftour start op donderdag 13 april 2023 op De Zaanse in Wijdewormer. De nieuwe wedstrijdkalender wordt naar verwachting in de eerste helft van december bekend gemaakt.

Met sportieve groet,
Petra