‘Hitte-golf’ op Hitland

0
524
Rotterdam open golf 2023
Nieuwerkerk aan de IJssel – woensdag 6 september 2023.

Op een warme, zonovergoten nazomerse dag, waarbij de temperatuur in de middag boven de 30 graden zou oplopen, verzamelden zich 60 golfliefhebbers voor de jaarlijkse editie van de Rotterdam Open als onderdeel van de NPSB golftour op de openbare golfbaan Hitland.

Voorzien van voldoende water en in de wetenschap dat er door de baan 4 verschillende watertappunten zijn, startten we ook hier middels een shotgun allen tegelijk om 13.30 uur. Waar bomen door een aantal golfers doorgaans als hinderlijk worden ervaren, bleken deze op deze dag een welkome verschijning om even te kunnen ontsnappen aan de brandende zon. Water was er niet alleen op de tappunten, maar ook op vele holes aan alle kanten en een aantal maal ook net voor de green. Dit kostte hier en daar niet alleen extra slagen, maar ook extra golfballetjes. Zowel voor de neary als de leary moest over water worden gespeeld. Dat bleek een best lastige opgave met veel lof voor de winnaars die hun balletje binnen 1,5 meter van de vlag plaatsten.

Dat het geen makkelijke baan is, bleek ook wel uit de ‘slechts’ 4 birdies die geslagen waren en de over het algemeen hoge aantallen slagen dat de deelnemers nodig hadden om rond te gaan.

De winnaar in de categorie boven handicap 20 gebruikte 100 slagen (na aftrek handicap leverde dit 72 op). In de categorie onder 20 had de winnaar genoeg aan 89 slagen ( na aftrek handicap 70). Deze laatste ontving de wisselbokaal en bedankte het horecapersoneel, de greenkeepers, de organisatie, alle deelnemers en in het bijzonder zijn flightgenoten, waarna rond 19.15 uur circa de helft van de aanwezigen aan tafel schoof en de anderen hun weg naar huis opzochten.

Download: Rotterdam Open 2023 – uitslag