Europees Kampioenschap Politie Tennis 2022

  0
  1119
  kampioenschap-politie-tennis-2022

  Nadat het EK tennis in 2021 door Covid niet door kon gaan was dit jaar Munster gastheer voor dit mooie Europese sportevenement. Na aanleiding van eerdere NK ’s was er in 2021 een selectie samengesteld die gedurende het jaar nog is aangevuld met spelers en speelsters.

  We mochten 5 dames en 5 heren inschrijven voor 4x een HE en DE / 2x DD, 2xHD en 5xGD. Het afgelopen jaar een paar keer kunnen trainen maar helaas niet 1 keer met de volledige selectie.

  Zondag 31 juli stonden Marco en Ellen met de bus van de Koninklijke marechaussee klaar om spelers in Amsterdam op te halen en vervolgens de andere bij de PA in Apeldoorn. Nu is Munster vanuit Apeldoorn ongeveer 1,5 uur rijden en waren we op tijd om nog 2 uurtjes te trainen op het Duitse gravel.
  Op maandag werd gestart met de openingsceremonie waarna om 12.00 de wedstrijden van start zouden gaan. Je gelooft het nu niet maar de wedstrijden konden pas om 14.30 starten vanwege de vele regen die ochtend.
  Door de organisatie was alles piekfijn georganiseerd en ook aan uitstapjes was gedacht zoals een rondrit in een bus door Munster en omgeving. De gids was enthousiaster van het vlakke land dan wij en de Belgische collega’s. Wij zagen dan ook niet veel verschil met ons thuisland.

  Een aantal spelers mochten aan de bak met wisselende resultaten. Het werd al snel duidelijk dat landen als Duitsland en Oostenrijk oppermachtig zijn en wie de titel op de meeste onderdelen ging winnen door hen uitgemaakt zou worden. Tegen een prof speelster die nummer 175 van de wereld staat weet je dat het erg moeilijk wordt. Desondanks gingen we er met volle moed tegen aan en op donderdag hadden we toch maar mooi 6 wedstrijden in de kwartfinale en op vrijdag 3 in de halve finale staan. De grootste verrassing deze dag was de herendubbel. Wij tegen Oostenrijk 1 en naast ons Oostenrijk 2 tegen Duitsland 1. Wat waren Wesley en Roelof goed en zorgde ze voor de sensatie van de dag. In 3 sets werd er van Oostenrijk gewonnen. Helaas voor Oostenrijk ging ook hun 2e team eruit en kregen we op zondag een Duitsland – Nederland.
  Dan is het zaterdag de finale dag en speelde Wesley in de finale van de verliezersronde heren enkele om 10.00. Na ruim 2,5 uur was de wedstrijd binnen. Om 12.00 zou Wesley met Roelof de herendubbel spelen maar die werd gelukkig uitgesteld tot 13.45. Met de meegebrachte oranje shirts hadden we voldoende support naast de baan. Ook België, Oostenrijk en Bulgarije waren in het oranje gehuld. Onze mannen waren goed maar de Duitse net wat beter. Een hele mooie partij waar we geen goud verloren maar zilver gewonnen hebben.

  Wat later dan gepland volgde de prijsuitreiking en de sluitingsceremonie met aansluitend een galadiner met een feest. Zo mooi om te zien dat de sportkleding werd verwisseld voor galakleding. Net als het tennistoernooi was ook deze afsluitende avond een feest van verbinding en verbroedering. Veel nieuwe vriendschappen en contacten zijn er gelegd.
  Zondag 7 augustus gaan we moe maar heel voldaan terug naar Nederland in de wetenschap dat het volgende EK al heel dichtbij komt. In 2024 gaat deze plaats vinden in?????
  We hebben een vermoeden.
  Heb jij een hoge speelsterkte denk aan 2 – 3 – 4 en wil je deel gaan nemen aan de trainingen voor het EK 2024 (aantal nog niet bekend maar verwacht 4 tot 6 per jaar) maak dan een mail naar tennis@politiesport.nl

  Dit jaar bestond het team uit
  Dames: Neeltsje, Jeanine, Kelly en Linelle (Elke meldde zich i.v.m. privé omstandigheden af)
  Heren: Mark, Glenn, Sander, Wesley en Roelof.
  Verzorging: Mariska

  Heb jij een hoge speelsterkte denk aan 2 – 3 -4 en wil je deel gaan nemen aan de trainingen voor het EK 2024 (aantal nog niet bekend maar verwacht 4 tot 6 per jaar) maak dan een mail naar tennis@politiesport.nl
  Dit mailadres mag je ook gebruiken indien je op de hoogte gehouden wil worden over het NK politie Tennis 2023

  Karin Waterkamp
  Gedelegeerde NPSB