Politiegolfer van het jaar – tussenstand per 6 augustus

0
691
Coen Tijssen

De PSOV Twente Cup was dit jaar de vijfde wedstrijd van de Politiegolftour 2022. Inmiddels hebben er 151 unieke spelers meegedaan aan de diverse wedstrijden. Een mooi aantal over het seizoen bekeken. Zeven spelers hebben aan alle wedstrijden meegedaan.

Categorie Politiegolftopper
In deze groep handicappers 19.1 tot en met 36.0 had Wil Giesbertz van de Koninklijke Marechaussee al een fraaie voorsprong en heeft die met zijn laatste score verder uitgebouwd naar 155 punten. Hij lijkt al niet meer in te halen met een voorsprong van maar liefst 29 punten. De nummer twee is ook ongewijzigd gebleven: Jan Rozema van de Landelijke Eenheid met 126 punten. Mick Visser van de eenheid Oost-Nederland heeft de derde plek ingenomen na zijn prima score in Twente. Hij staat op 121 punten.

Categorie Politiegolfer
De lagere handicappers (0 tot en met 19.0) worden nog steeds aangevoerd door Hans Snip van de eenheid Noord-Holland met 136 punten. Ook hier is de nummer twee dezelfde gebleven, nl. Paul Simpelaar, ook van de eenheid Noord-Holland, met 135 punten. De derde plek is overgenomen door Petra van den Aardweg van het PDC met 133 punten. Hier liggen de scores zo dicht bij elkaar dat de laatste wedstrijd van het seizoen de beslissing gaat brengen wie de titel in de wacht sleept.

Voor de nummers één en twee van elke groep zijn fraaie prijzen beschikbaar.
De finale vindt plaats tijdens het NK Stableford op 13 september op Burggolf Wijchen. De wedstrijd zit al aardig vol maar de inschrijving staat nog open (mail naar golf@politiesport.nl voor informatie).